Fiscalitate aplicată: impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi

Fiscalitate aplicată: impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi

OBIECTIV

De ce să alegem acest curs?

Cursul de Fiscalitate aplicată, pe cele 2 teme majore, invită persoanele din domeniul contabil şi fiscal  la diseminarea opiniilor/interpretărilor unor prevederi fiscale. Abordarea practică permite adresarea unor întrebări şi găsirea soluţiilor optime pentru anumite speţe.

Ce urmărim?

La sfârsitul cursului, participanţii să îşi poată lămuri întrebările legate de aceste teme de impact major în activitatea zilnică.

Beneficiile participanţilor

Completarea cunoştinţelor deja dobândite din activitatea zilnică.

Aplicarea teoriei în practică, pe anumite cazuri .

Înţelegerea anumitor speţe care ridică probleme urmare a unor modificări legislativ-fiscale.

GRUPUL ŢINTĂ

Cursul este recomandat personalului cu responsabilităţi în departamentele Contabilitate, Fiscalitate, din industria serviciilor financiare.

TEMATICĂ

Impozitul pe profit. De la teorie la practică

1. Stabilirea corectă a rezultatului fiscal:

a. Cum rezolvăm dubiile în ceea ce priveşte încadrarea unor operaţiuni: cheltuieli deductibile versus cheltuieli nedeductibile /venituri impozabile versus venituri neimpozabile?  Abordarea fiscală privind vânzarea creanţelor în lumina ultimelor modificări legislative aplicabile începand cu 2018.

b. Amortizare fiscală – Cum abordăm ieşirea din gestiune a mijloacelor fixe?

c. Plata şi depunerea declaraţiilor fiscale;

2. Expunerea practică a teoriei – cazuistica unor speţe.

Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi impozitul pe reprezentanţele firmelor străine înfiinţate în România

1. Impozitul pe veniturile obtinute din România de nerezidenţi:

a. Tratamentul fiscal al veniturilor obţinute din România de persoane juridice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau în Spaţiul Economic European – impozitul cu reţinere la sursă – aplicabilitate

b. Necesitatea deţinerii unui Certificat de Rezidenţă Fiscală valabil la momentul efectuării plăţii/condiţii necesare pentru certificarea rezidenţei fiscale;

c. Aplicarea Tratatelor pentru evitarea dublei impuneri, în anumite circumstanţe;

d. Noile abordări în controversa referitoare la Declaratia 207 privind completarea formularului 207 „Declaraţie informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți”.

2. Expunerea practică a teoriei – cazuistica unor speţe.  

LECTOR

Graţiela Constantin are o experienţă de aproape 20 de ani în fiscalitate, cu specializare în aria financiar-bancară. În prezent, ocupă funcţia de Director al Direcţiei Fiscale şi Coordonare-Monitorizare Controale Externe din cadrul CEC BANK  şi de Preşedinte al Comisiei de Fiscalitate din cadrul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). A participat la proiecte împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, Banca Naţională a României, ANAF şi societăti de consultanţă din  “Big Four” (sau din  top 4) vizând modificarea legislaţiei fiscale sau implementarea legislaţiei bancare europene în România. Începand cu anul 2011, a fost numită reprezentant al României din partea ARB în Comitetul Fiscal al Federaţiei Bancare Europene. A deţinut postul de Consilier Fiscal Sef la Alpha Bank România şi pe cel de Contabil şef la Finans Leasing Romania. A lucrat o perioada de 6 ani la KPMG România, ajungând în poziţia de  coordonator pe parte fiscală a grupului. Este trainer, consultant fiscal, expert contabil, doctor în ştiinţe economice (titlu acordat de A.S.E. Bucureşti) şi deţine o diplomă de EMBA de la University of Sheffield – UK, fiind şi “Distinguished Alumni ” la University of Sheffield International Faculty – City College.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata unei zile, cu un total de 8 ore.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

TBA, orele 9.00 – 17.00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, bază materială necesară şi servicii de catering pe durata desfăşurării cursului. La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7  credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

PERSOANA DE CONTACT

Sanda Voinescu, Specialist formare

Tel. 0372 394442; e-mail: sanda.voinescu@ibr-rbi.ro

 

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii