Impactul modificărilor legislative fiscale şi de dreptul muncii asupra Resurselor Umane

Impactul modificărilor legislative fiscale şi de dreptul muncii asupra Resurselor Umane

    NOU

 

OBIECTIVE

Institutul Bancar Român (IBR) și EY România organizează un workshop privind impactul asupra Resurselor Umane ca urmare a ultimelor modificări legislative, fiind abordate diferite aspecte din zona Codului Muncii, a Codului Fiscal și Resurse Umane.

 

 GRUPUL ŢINTĂ

Workshop-ul este destinat managementului şi specialiștilor în domeniile Resurselor Umane, Juridic și Fiscal.

 

Teme abordate:

 

  1. Modificările aduse Codului Muncii prin OUG 53/2017 (aspecte privind timpul de muncă, pontaje, muncă suplimentară)
  2. Facilitățile acordate companiilor care angajează stagiari sau proaspăt absolvenți; Proiectul de lege privind internship-ul
  3. Tratamentul fiscal al avantajelor de natură salarială 
  4. Ultimele propuneri de modificări legislative în contextul contribuțiilor sociale
  5. Actualizări legislative din perspectiva CRDIV

 În 2017 au apărut o serie de modificări ale Codului Fiscal referitoare la munca salariată. Totodată,  o multitudine de alte schimbări legislative au suscitat şi continuă să provoace o serie de reacţii importante la nivelul întregii societăţi, nu numai din partea contribuabililor, angajaţi la stat sau la privat, precum şi din partea angajatorilor acestora.

De asemenea, sunt foarte importante şi modificările majore apărute în Codul Muncii în anul 2017, pe diferite paliere de reglementare.

Modificarea Codurilor vizează adaptarea legislaţiei naţionale la noile provocări cu care se confruntă autorităţile, de aceea, de buna înţelegere a aspectelor puse în discuţie depinde atingerea fiecărui obiectiv managerial cu costuri și sarcini administrative minime. Această direcție răspunde, de asemenea, preocupărilor de bună guvernanță corporativă.

În cadrul workshop-ului se vor discuta diferite aspecte întâlnite în practică cu privire la aceste subiecte,  precum şi posibilităţi de  soluţionare legală a diferite spețe posibile.

LECTORI

Horațiu Cocheci

Horațiu s-a alăturat departamentului People Advisory Services al EY România în calitate de Director și coordonează implementarea direcțiilor strategice ale companiei pe aria de HR Advisory.

Horațiu are o experienţă de peste 15 ani în domeniul resurselor umane şi al consultanţei, ariile sale de expertiză integrând managementul performanţei, dezvoltare organizaţională şi managementul recompensării. Pe lângă implicarea directă în elaborarea şi implementarea soluţiilor de management şi dezvoltare a capitalului uman pentru o gamă variată de clienţi, Horaţiu contribuie la dezvoltarea comunităţii de profesionişti în domeniul resurselor umane, fiind membru în echipa de conducere a HR Club România.

În plus, Horaţiu deţine certificări internaţionale în domeniile managementului strategic şi al managementului recompensării.

Corina Mîndoiu

Corina este Senior Manager în cadrul departamenului de Asistență fiscală persoane fizice al EY România și are o experiență de peste 10 ani  în consultanță fiscală, oferind asistență clienților locali și străini din domeniul bancar, tehnologiei, petrol și gaze, auto, farmaceutic, cosmetic, utilitaţi etc.

Experiența sa acoperă zona de consultanță privind impozitul pe venit, asigurări sociale, proceduri de imigrare și planificare fiscală. Mai mult, Corina este specializată în proiectarea și implementarea structurilor de remunerare a personalului, ocupându-se și de relația cu autoritățile fiscale în ceea ce privește aspecte legate de conformitatea fiscală, contribuții sociale și imigrare.

Corina este membru al ‘Camerei Consultanților fiscali’ din România, deține o diplomă de licență în ‘Drept’ și ‘Contabilitate și Informatică de Gestiune’ și  o diplomă de master în ‘Drept comercial’ la Academia de Studii Economice din București.

Nicoleta Gheorghe

Nicoleta este Manager și coordonatorul practicii de dreptul muncii din cadrul EY Law România, având o experiență de peste 10 ani în domeniu.

În activitatea sa, Nicoleta oferă consultanță clienților cu privire la toate aspectele dreptului muncii, precum redactarea de contracte de muncă, negocieri colective, concedieri individuale și colective, transferul salariaților, detașări internaționale, proceduri disciplinare, reglementări privind sănătatea și securitatea în muncă, formarea profesională, redactarea de contracte colective de muncă și regulamente interne, asistență pe durata inspecțiilor efectuate de autoritățile de muncă.

Nicoleta este membru în comitetul de dreptul muncii al AmCham, unde participă la întâlniri periodice, inclusiv cu reprezentanții Ministerului Muncii, ce au ca subiect modificările legale în domeniu. De asemenea, contribuie cu articole în reviste de specialitate și participă în calitate de lector la seminarii și conferințe pe profil.

 

Perioada de desfăşurare: 16 noiembrie 2017,  între orele 09:00-14:00

 

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lector specializat, suport de curs, bază materială necesară şi pauză de cafea. La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

 

Amănunte cu privire la derularea programelor şi a procedurilor de înscriere pot fi obţinute la adresa de                   e-mail: sanda.voinescu@ibr-rbi.ro;  telefon 0372 394 442.