IMPACTUL IFRS 9 ASUPRA CADRULUI FINREP ŞI COREP. PERSPECTIVA APLICATIVĂ si conexiuni cu strategiile de management al expunerilor neperformante

IMPACTUL IFRS 9 ASUPRA CADRULUI FINREP ŞI COREP. PERSPECTIVA APLICATIVĂ si conexiuni cu strategiile de management al expunerilor neperformante

 online    

DESCRIERE

Seminarul vizează aprofundarea modificărilor aduse de cadrul IFRS 9 asupra FINREP şi COREP. Un focus aparte va fi plasat asupra elementelor de conexiune dintre cele două cadre de raportare: FINREP şi COREP, cu extensie asupra impactului exercitat de cadrul de raportare asupra procesului de administrare a riscurilor.

Laturii calitativa va fi combinata cu latura cantitativă; seminarul aduce în prim plan o serie de aplicaţii tehnice destinate captării elementelor de noutate de ordin cantitativ, dar se vor evalua inclusiv implicaţiile de natura calitativă, prin reflectarea impactului la nivelul sistemelor şi cadrului de guvernanţă.

Dincolo de latura analitica, seminarul prezinta si o latura pro-activa, referitoare la strategiile de management a NPL in vederea  imbunatatirii calitative a bilantului.  In acest context, elementul de noutate consta in prezentarea mecanismelor de evaluare si administrare a expunerilor neperformante prevazute in Ghidul EBA privind administrarea expunerilor neperformante, preluat in Instructiunile BNR din 30 octombrie 2019.

 

GRUPUL ŢINTĂ

Specialişti din departamentele de raportare financiar-contabilă, conformitate, raportări prudenţiale, analişti de risc, analişti financiari, auditori, manageri departamentele raportare/audit/conformitate, etc.

 

CONŢINUT

Impactul modificărilor produse de IFRS 9 asupra categoriilor de clasificare FINREP şi standardelor de evaluare a instrumentelor financiare

Sistemul de depreciere a activelor financiare. Impact asupra formularelor COREP şi FINREP

Reclasificarea activelor financiare sub impactul IFRS 9; FINREP versus COREP

Evaluarea modificărilor impuse de cadrul IFRS 9 asupra elementelor extra-bilanţiere

Impactul IFRS 9 asupra cerinţelor de adecvare a capitalului. Conexiune prin prisma ajustărilor la riscul de credit

Strategii de management al NPL

Impactul cadrului IFRS 9 asupra responsabilităţilor aferente activităţii de audit intern. Procesul de validare

Complexitatea impactului manifestat de cadrul IFRS 9 asupra sistemului bancar: efect la nivelul sistemului de guvernanţă corporativă, sistemelor IT şi cadrului operaţional. Aspecte calitative

Aplicaţii şi exemple

 

LECTOR

Dr. Cristina Morar Triandafil este expert în cadrul în cadrul unei mari institutii bancare europene. 

Noua provocare profesională a contribuit la extinderea ariei de competenţe deţinute în planul supravegherii şi reglementării prudenţiale din perspectiva conglomeratelor financiare.

Cristina deține un doctorat în economie, este Chartered Banker – CIOBS UK și, de asemenea, este înscrisă la CFA, nivelul III. A activat timp de 6 ani în cadrul Băncii Naţionale a României, fiind expert la Direcţia Reglementare şi Autorizare și s-a implicat susținut în transpunerea directivelor europene privind cerinţele de capital în cadrul de reglementare naţional. De asemenea, a contribuit la emiterea şi susţinerea unor opinii tehnice în cadrul Grupurilor de Lucru ale Consiliului Uniunii Europene și Autorităţii Bancare Europene, pentru dezvoltarea Standardelor Tehnice de Reglementare EBA care facilitează implementarea CRD IV la nivel european. În calitate de lector asociat al Institutului Bancar Român, livrează cu succes atât seminarii (open/in-house), cât şi programe de coaching pentru top manageri, din 2009.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

15 – 16 mai 2020, orele 10:00 – 18:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop, tabletă sau smart-phone și conexiune la internet.

Platforma ZOOM este o platformă gratuită şi nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT

Dr. SAVU EMANUELA, Training Manager

Tel.: 0372.394.424, Mobil: 0748.886.803, e-mail: emanuela.savu@ibr-rbi.ro

 


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii