PROJECT MANAGEMENT – IMPLEMENTAREA STANDARDELOR INTERNAȚIONALE ÎN ORGANIZAȚII (PRINCE2)

PROJECT MANAGEMENT – IMPLEMENTAREA STANDARDELOR INTERNAȚIONALE ÎN ORGANIZAȚII (PRINCE2)

 

Căutând mereu o cale de a fi în top într-un mediu economic tot mai competitiv, organizațiile au apelat la project management pentru a livra rezultate. Conducând organizații în diferite sectoare și arii geografice, top managementul a acceptat project managementul ca o metodă de control a cheltuielilor și de îmbunătățire a rezultatelor dorite. Odată cu izbucnirea recesiunii în 2008, această practică a devenit și mai importantă. Astfel, executivul a descoperit că aderând la metodele și strategiile de project management poate reduce riscurile, tăia costurile și imbunătăți pe ansamblu rata de succes – supraviețuind crizei economice prelungite.

Cursul va urmări structura programului PRINCE2 (Projects in Controlled Environments) și va livra o abordare practică de project management, instrumente de control pe toată perioada proiectului, puncte de decizii flexibile, controlul deviațiilor de la plan, metode de a documenta și de a împărtăși lecțiile învățate în timpul proiectului, întalniri recurente pentru progresul proiectului vs. planul proiectului, semnale de alarmă etc.

Obiectivul acestui curs este să transfere aceste cunoştinţe într-un mod rapid şi pragmatic, prin intermediul studiilor de caz teoretice și practice ce vor fi prezentate şi analizate.

OBIECTIV

La finalul cursului, participanţii vor  fi capabili:

 • să cunoască şi să stăpânească principalii termeni de project management
 • să înțeleagă metoda de project management PRINCE2
 • să înţeleagă elementele intregrate ale PRINCE2 (principii, procese, teme și modelări)
 • să înțeleagă beneficiile și principiile care stau la baza project managementului
 • să aplice cu succes noțiunile predate în timpul cursului pe studiile de caz practice și teoretice
 • să delege cu succes sarcini și atribuții într-un mediu de project management
 • să creeze și să distribuie materiale de project management ce pot fi folostite în orice organizație
 

GRUP ŢINTĂ

Personal implicat având funcții precum Project Manageri, Senior Manageri cu responsabilitate în proiecte, Team Managers, Project Support Staff, Quality Assurance Staff și oricărui profesionist care este implicat în coordonarea sau face parte din unul sau mai multe proiecte. Acest curs este util de asemenea şi pentru economişti / ingineri care lucrează în companii din diverse domenii de activitate şi care doresc să aprofundeze problematica project managementului.

CONŢINUT

Cursul este structurat astfel încât să furnizeze metodologii practice utilizate în project management şi pentru a asigura integrarea acestora în practica de zi cu zi.

 Ziua 1

 • Trecerea în revistă a temelor și modelului de proces
 • Prezentarea principalelor principii și concepte
 • Prezentarea următoarelor teme: Business Case, Organization, Quality, Plans, Risk, Change, Progress
 • Studii de caz teoretice

 Ziua 2

 • Prezentare în detaliu a următoarelor procese: Starting a Project, Directing a Project, Initiating a Project, Controlling a stage, Managing Product Delivery, Managing a Stage Boundary, Closing a Project, Tailoring PRINCE2 to the project environment
 • Adaptarea metodologiei PRINCE2 la organizații
 • Studii de caz practice

PREZENTAREA LECTORULUI

Sorin Anagnoste, Management Consultant

Este Management Consultant în una dintre cele mai importante firme de consultanță în management strategic de pe piață, dar și profesor asociat al Facultății Administrarea Afacerilor în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul ASE. Are peste 8 ani de experienţă în managementul de proiect in firme din diferite sectoare (FMCG, Oil&Gas, Servicii financiare), ocupând o serie de poziţii precum Business Analyst, Finance Manager, Management Consultant, etc. După absolvirea Facultăţii de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE în anul 2008, Sorin a finalizat cu succes si programul de doctorat al aceleiaşi instituții, în anul 2011. Din august 2013 deține și certificarea internațională de project management PRINCE2, dar și funcția de Editor Șef al Jurnalului pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat, contribuind cu articole de cercetare pe temele de specialitate. Sorin are competenţe excelente în project managementul transferului activităților către Shared Service Centers, Change Management, Mergers&Aquisitions, Due Dilligence, Management Strategic, Indicatori de Performanță, etc. De asemenea, Sorin este invitat frecvent ca lector la workshop-uri și seminarii, fiind apreciat pentru caracterul practic al acestora. El este lector asociat al IBR din 2014.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a două zile cu un total de 16 ore

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

18 – 19 mai 2018, între 09:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, baza materială necesară şi servicii de catering pe durata desfăşurării zilei de pregătire. La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

PERSOANĂ DE CONTACT

Roxana Ursu

Training specialist

Mobil:  0748.886.814

E-mail: roxana.ursu@ibr-rbi.ro;