PROJECT MANAGEMENT – IMPLEMENTAREA STANDARDELOR INTERNAȚIONALE ÎN ORGANIZAȚII (PRINCE2)

PROJECT MANAGEMENT – IMPLEMENTAREA STANDARDELOR INTERNAȚIONALE ÎN ORGANIZAȚII (PRINCE2)

 

Anul 2018 vine cu schimbări majore din punct de vedere politic şi economic, lucru ce se reflectă deja în economie locală şi mondială: multă incertitudine. În aceste împrejurări coroborotat cu un mediu economic tot mai competitiv, dar şi mai instabil şi imprevizibil, organizațiile au apelat la managementul de proiect pentru a livra rezultate acţionarilor şi nu numai.

Conducând organizații în diferite sectoare și arii geografice, leadershipul acestora a acceptat managementul de proiect ca o metodă de control a cheltuielilor și de îmbunătățire a rezultatelor dorite.  Organizaţiile au observat că aderând la metodele și strategiile de management de proiect pot reduce riscurile, pot micşora costurile și, per ansamblu, pot imbunătăți eficienţa în cadrul acestora.

Cursul va urmări structura programului PRINCE2 (Projects in Controlled Environments) și va livra o abordare practică de project management, instrumente de control pe toată perioada proiectului, puncte de decizii flexibile, controlul deviațiilor de la plan, metode de a documenta și de a împărtăși lecțiile învățate în timpul proiectului, întâlniri recurente pentru progresul proiectului vs. planul proiectului, semnale de alarmă etc.

Pe durata cursului, expertul nostru PRINCE2 va ajuta cursanţii să înţeleagă beneficiile adoptării metodologiei PRINCE2 în organizaţia lor. Obiectivul acestui curs este să transfere aceste cunoştinţe într-un mod rapid şi pragmatic, prin intermediul studiilor de caz teoretice și practice ce vor fi prezentate şi analizate.

OBIECTIV

La finalul cursului, participanţii vor fi capabili:

 • să cunoască şi să stăpânească principalii termeni de project management
 • să înțeleagă metoda de project management PRINCE2
 • să înţeleagă elementele intregrate ale PRINCE2 (principii, procese, teme și modelări)
 • să înțeleagă beneficiile și principiile care stau la baza project managementului
 • să aplice cu succes noțiunile predate în timpul cursului pe studiile de caz practice și teoretice
 • să delege cu succes sarcini și atribuții într-un mediu de project management
 • să creeze și să distribruie materiale de project management ce pot fi folostite în orice organizație

 GRUP ŢINTĂ

Personal implicat având funcții precum Manager de Proiect, Manageri Seniori, Manageri de Echipă, Coordonatori de Echipă, Manager Calitate și, în general, oricărui profesionist care este implicat în coordonarea sau face parte din unul sau mai multe proiecte. Acest curs este util de asemenea şi pentru economişti / ingineri care lucrează în companii din diverse domenii de activitate şi care doresc să aprofundeze şi să aplice metoda PRINCE2 de managementul proiectului ca metodă de lucru.

 CONŢINUT

 Cursul este structurat astfel pentru a furniza metodologii practice utilizate în project management şi pentru a uşura integrarea acestora în practica de zi cu zi.

Ziua 1

 • Trecerea în revistă a temelor și modelului de proces
 • Prezentarea principalelor principii și concepte
 • Prezentarea următoarelor teme: Business Case, Organization, Quality, Plans, Risk, Change, Progress
 • Studii de caz teoretice (150 de întrebări grilă – două teste complete pentru modului Foundations)
 Ziua 2
 • Prezentare în detaliu a următoarelor procese: Starting a Project, Directing a Project, Initiating a Project, Controlling a stage, Managing Product Delivery, Managing a Stage Boundary, Closing a Project, Tailoring PRINCE2 to the project environment
 • Adaptarea metodologiei PRINCE2 la organizații
 • Studii de caz practice (80 de întrebări grile – un test complet pentru modulul Practitioners)
 

PREZENTAREA LECTORULUI

Sorin Anagnoste, Knowledge Manager and Associate Professor at The Academy of Economic Studies

Sorin Anagnoste este Knowledge Manager în una dintre cele mai importante firme de consultanță în management strategic de pe piață, dar și Profesor Asociat al Facultății Administrarea Afacerilor în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Are peste 10 ani de experienţă în managementul de proiect in firme din diferite sectoare (FMCG, Energie, Servicii financiare), ocupând o serie de poziţii precum Business Analyst, Finance Manager, Management Consultant sau Knowledge Manager. După absolvirea Facultăţii Relații Economice Internaționale din cadrul ASE în anul 2008, Sorin Anagnoste a finalizat cu succes programul de doctorat al aceleiați instituții în anul 2011. Incepând cu august 2013 deține și certificarea internațională de project management PRINCE2, iar din 2015 devine colaborator la Ziarul Financiar acolo unde publică articole de specialitate. Sorin Anagnoste are competenţe excelente în project managementul privind transferul activităților către Shared Service Centers, de Change Management, Achiziţii & Fuziuni, Due Dilligence, Management Strategic, Robotic Process Automation și în livrare de cursuri. Sorin este invitat frecvent ca speaker la workshop-uri și seminarii, fiind apreciat pentru caracterul practic al acestora.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a două zile cu un total de 16 ore

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

TBA, între 09:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, baza materială necesară şi servicii de catering pe durata desfăşurării zilei de pregătire. La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

PERSOANĂ DE CONTACT

Gabriela Dumitrache
Specialist training
Unitatea Cursuri de Scurtă Durată şi ANC
Telefon mobil: 0748.886.822
e-mail: gabriela.dumitrache@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii