România la Președinția Consiliului UE – mize şi provocări în domeniul serviciilor financiar-bancare

România la Președinția Consiliului UE – mize şi provocări în domeniul serviciilor financiar-bancare

    NOU 

 

OBIECTIVE

Familiarizarea participanţilor cu aspectele practice ale preluării şi gestionării președinției UE de către România, în contextul actual al politicii, economiei şi afacerilor europene.

GRUPUL TINTA

Economişti, jurişti şi alţi profesionişti din sistemul financiar-bancar şi administrația publică, cu interes profesional în domeniul afacerilor europene.

TEMATICA

  • Scurtă prezentare a sistemului instituțional de la Bruxelles
  • Fluxul tehnologic al dosarelor financiar-bancare
  • Reprezentarea României la UE
  • Modul de funcționare al axei Bucureşti – Bruxelles
  • Ce presupune Președinția UE?
  • Scenariul PRES RO – dosare cheie şi elemente de context
  • Rolul României până în iunie 2019?

Nivel: general, non-tehnic

LECTOR

Anton COMĂNESCU este expert principal la Banca Naţională a României, în cadrul Direcţiei Educaţie Financiară şi Muzeu. Anterior a ocupat funcţia de ataşat financiar la Bruxelles, la Reprezentanţa Permanentă a României, unde a fost implicat în negocierile pentru Uniunea Bancară. Are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul financiar-bancar, la Institutul Bancar Român, Comisia Europeană, Consiliul Concurenţei şi BNR. Este absolvent al Academiei de Studii Economice şi a obţinut titlul de doctor în economie al Universităţii din Bruxelles (ULB).
A predat Microeconomie, Macroeconomie Europeană la United Business Institutes în Bruxelles şi Economie pentru afaceri la Programul MBA, City University of Seattle în Bucureşti. Susţine cursul Uniunea Bancară şi Reforma Sistemului Financiar Internaţional la Brussels Diplomatic Academy şi este expert la modulul Sistemul monetar și financiar al U.E., din cadrul programului internaţional Certificatul Bancar European – TRIPLE E, organizat de către IBR, sub egida EBTN – European Banking & Financial Services Training Association.

Perioada de desfăşurare

30 ianuarie 2019,  între orele 17:00 – 20:00.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lector specializat, suport de curs, bază materială necesară şi pauză de cafea. La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 3 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Amănunte cu privire la derularea programelor şi a procedurilor de înscriere pot fi obţinute la adresa de e-mail: emanuela.savu@ibr-rbi.ro;  telefon 0748 886 803.