Proceduri vamale cu impact fiscal in sfera TVA si a preţurilor de transfer

Proceduri vamale cu impact fiscal in sfera TVA si a preţurilor de transfer

 Sigla_IBR_2017 EY_logo13 NOU 

OBIECTIV

Seminarul va fi axat pe prezentarea prevederilor vamale şi fiscale actuale, relevante în contextul tranzacţiilor legate de importuri, exporturi sau alte regimuri vamale.

GRUPUL ŢINTĂ

Importatori, exportatori, transportatori, comisionari vamali, asigurători şi orice profesionişti interesaţi, în scopul îmbunătăţirii cunoștințelor necesare susținerii operațiunilor vamale şi fiscale.

TEMATICĂ

Se vor dezbate concepte teoretice, aspecte practice şi potenţiale riscuri privind:

– Conceptul de „exportator” şi impactul asupra livrărilor în lanţ pentru societati nestabilite in UE

– Riscuri rezultate ca urmare a neconcordanţei dintre documentaţia vamală şi cea fiscală

– Valoarea în vamă şi ajustarea preţurilor de  transfer

– Operaţiuni transfrontaliere în contextul operatiunii „Brexit”

– Impactul INCOTERMS 2020 din punct de vedere vamal şi fiscal (taxe vamale si TVA)

LECTORI

Daniela Neagoe – Senior Manager, Comerț Internațional, Ernst & Young România

Daniela este un specialist cu peste 12 ani experienţă în domeniul vamal. Ea şi-a început cariera ca si inspector vamal la Autoritatea Naţională a Vămilor din România, concentrându-se pe probleme de clasificare tarifară. Îşi continuă cariera în cadrul Big4, unde şi-a extins şi mai mult cunoştinţele privind valoarea în vamă, originea, proceduri vamale şi în domeniul controlului exporturilor. Este membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România din 2007 şi este certificată ca şi declarant vamal.

Cosmin Dinca – Senior Consultant Comerț Internațional, EY România

Cosmin s-a alaturat echipei de vamă și accize din cadrul EY România după șapte ani în cadrul Deloitte România. Și-a început cariera în 2010 în cadrul unei companii românești de comisionariat vamal logistică și transporturi, concentrându-se în mod special pe aria realizării de formalități vamale. Are o experiență de mai mult de 7 ani în domeniul vamal si s-a implicat activ în proiecte privind obținerea de autorizații vamale, audit, organizarea de cursuri cu tematică vamală, implementarea de simplificări vamale și regimuri speciale, litigii fiscale pentru o gamă largă de clienți din industria automotive, aviație, manufacturing, farmaceutică, petrol și gaze.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE:  16 octombrie 2019, între orele 9.30 – 13.30

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, bază materială necesară şi servicii de catering. La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Detalii cu privire la derularea programelor şi a procedurilor de înscriere pot fi obţinute la adresa de e-mail: sanda.voinescu@ibr-rbi.ro ,  telefon 0372 394 442.


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii