Membrii fondatori
și

Educatie financiara pentru copii de 7 – 11 ani !

Educația financiară un cadou util pentru întreaga viață a copilului și a adultului care va deveni

OBIECTIV

Cursul de educație financiară  online, desfăşurat pe platforma Zoom, îşi propune în cele 4 lecții, să vină în sprijinul dumneavoastră cu informații și deducții care să le formeze copiilor un comportament financiar responsabil și echilibrat. Atitudinile care vor fi dezvoltate sunt legate de organizare, planificare și bugetare, gândire critică, analitică și creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor, luarea deciziilor în urma analizei, atitudine pozitivă față de bani și valori.

CONŢINUT

  • Ce sunt banii și care este rolul lor, la nivel individual și de societate.
  • Sentimentele noastre legate de bani și valori.
  • Cum obținem bani și cum îi administrăm corect.
  • Care este diferența dintre nevoie și dorință, cum facem o listă de priorități, un buget, cum stabilim un obiectiv, cum luăm decizii și ce sunt consecințele.
  • Cum cheltuim banii înțelept. Care este valoarea banilor, diferență dintre preț și valoare.
  • De ce să economisim, care este rolul economisirii și cum să facem asta.
  • Care este rolul băncii și cum ne poate ajuta.
  • Ce înseamnă generozitatea, voluntariatul, donațiile și rolul lor.
  • Ce este riscul și cum îl gestionăm. Ce înseamnă siguranța legată de bani și valori.

Copiii vor primi și exerciții suplimentare pe care să le facă acasă:

–  individuale: cum ar fi să își construiască propriul buget, să își facă un inventar al lucrurilor pe care le au și la care ar putea renunța, să își definească obiective etc.

–  împreună cu familia: cum ar fi să își facă o listă de cheltuieli lunare, să defineasă obiective la nivelul familiei etc.

Scopul exercițiilor este de a exersa informațiile primite dar și de a implica restul familiei alături de el. Implicarea părinților ar face informația mai utilă iar atitudinea față de bani, logica deciziilor legate de bani și restul conceptelor de educație financiară să poată fi implementate mai departe acasă.

GRUPUL ŢINTĂ

Acest program se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 – 11 ani.

PREZENTAREA LECTORULUI

Anamaria Ciuhuţă este specialist financiar-bancar, cu o experienţă de 20 de ani în domeniu, trainer certificat de peste 10 ani, începutul fiind ca lector IBR, blogger, content writer, realizator emisiuni TV online pe teme de antreprenoriat și parenting la BiziLiveTV, speaker evenimente, specialist invitat în emisiuni legate de educație financiară pentru copii și adulți, TedX speaker, expert financiar Thrive Global România, voluntar și mentor in comunitatea Mamprenoare, antreprenor din anul 2018,  fondator www.financialparenting.eu.

PERIOADA SI LOCUL DE DESFĂŞURARE

3, 4, 5 şi 6 ianuarie 2023 în intervalul orar 9.30 – 10.30 (4 ore)

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT:

Georgiana Gojgărea

Training specialist

Telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro