BLOCKCHAIN ȘI MONEDELE VIRTUALE

BLOCKCHAIN ȘI MONEDELE VIRTUALE

 online   NOU

OBIECTIV

Seminarul îşi propune să prezinte participanţilor reglementările legale privind monedele virtuale, modalităţile practice de utilizare a acestora în economia reală, precum și modul de conversie a sumelor de bani. Totodată, participanții vor avea ocazia să înţeleagă modul de funcționare al Blockcain-ului și vor putea efectua verificări cu privire la tranzacțiile realizate pe sistem Blockchain, seminarul având și o componentă practică.

GRUP ŢINTĂ

Angajaţii care desfăşoară activităţi în departamentele antifraudă, AML, control şi audit intern, conformitate, carduri, securitate bancară, plăţi etc.

CONŢINUT

 • Aspecte legislative; directive europene și alte standarde internationale privind activitatea AML prin intermediul monedelor virtuale
 • Monedele virtuale clasice vs monedele criptate
 • Modul de funcționare al Blockchain-ului;
 • Analiza Blockchain
 • Ecosistemul monedelor criptate
 • Moneda Bitcoin (apariţie, dezvoltare, utilizare)
 • Portofelele electronice
 • Minarea de cripto-monedă
 • Spălarea banilor prin utilizarea crypto-monedelor;
 • Mixing-ul de crypto-monede
 • Serviciile de exchange de monedă electronică;
 • Măsuri de cunoaștere a clientelei
 • Studii de caz

LECTOR

Ionuţ Stoica este Senior Project Officer, în cadrul Consiliului Europei – Oficiul de luptă împotriva Criminalităţii Informatice, având atribuţii în domeniul implementării programelor de asistenţă a statelor în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte întărirea capacităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice. Are o experienţă de peste 13 ani în domeniul combaterii criminalităţii informatice, anterior deţinand funcţia de şef al Biroului de Combatere a Fraudelor Informatice şi a celor cu Mijloace de Plată Electronică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi a unui master în domeniul Managementului Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. Ionuţ a participat la un internship în cadrul NCFTA – National Cyber Forensics and Training Alliance, Pittsburgh, SUA, deţinând şi numeroase certificări în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor informatice.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

04.05.2020, între orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. 

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop, tabletă sau smart-phone şi conexiune la internet.

Platforma ZOOM este o platformă gratuită şi nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

La finalul cursului, participanţilor li se va înmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT: Anca Străchinescu, anca.strachinescu@ibr-rbi.ro, telefon: 0748886818

 


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii