CADRUL INTERN DE ADMINISTRARE A RISCULUI ȘI RESPONSABILITĂȚILE PERSOANELOR CU FUNCȚII CHEIE DE EXECUȚIE

CADRUL INTERN DE ADMINISTRARE A RISCULUI ȘI RESPONSABILITĂȚILE PERSOANELOR CU FUNCȚII CHEIE DE EXECUȚIE

online

  NOU

DESCRIERE

Seminarul aprofundează cerintele în materia cadrului de administrare a riscurilor, cu impact asupra responsabilităților persoanelor cu funcții cheie de execuție, prevăzute în proiectul de modificare a Regulamentului 5/2013.

Un aspect fundamental va fi reprezentat de contribuția persoanelor cu funcții cheie de execuție la consolidarea unei culturi organizaționale robuste de administrare a riscului. în acest sens, vor fi analizate în detaliu competențele necesare ale persoanelor cu funcții cheie de execuție pentru a dezvolta un cadru adecvat de administrare a riscurilor, cu accent pe cele cu contribuție semnificativă în planul profilului, strategiei și apetitului la risc.

GRUPUL ŢINTĂ

Specialişti din departamentele: executivi, manageri din departamentele Riscuri, Audit, Conformitate, analişti de risc, auditori, analişti financiari, etc.

CONŢINUT

  • Elemente fundamentale ale cadrului de administrare a activității: rolul persoanelor cu funcții cheie
  • Criterii de evaluare a politicilor de implementare a cadrului intern de administrare a activității
  • Cerințe de adecvare a personalului cu funcții cheie de execuție
  • Evaluarea riscurilor semnificative: rolul persoanelor cu funcții cheie de execuție
  • Competențe și aptitudini necesare ale persoanelor

Lector internaţional care este expert în cadrul unei mari instituţii bancare europene, din anul 2014, activând în cadrul Mecanismului Unic de Supraveghere destinat instituţiilor de importanţă sistemică globală. Noua provocare profesională a contribuit la extinderea ariei de competenţe deţinute în planul supravegherii şi reglementării prudenţiale din perspectiva conglomeratelor financiare.

Lectorul deține un doctorat în economie, este Chartered Banker – CIOBS UK. A activat timp de 6 ani în cadrul Băncii Naţionale a României, fiind expert la Direcţia Reglementare şi Autorizare și s-a implicat susținut în transpunerea directivelor europene privind cerinţele de capital în cadrul de reglementare naţional.  

De asemenea, a contribuit la emiterea şi susţinerea unor opinii tehnice în cadrul Grupurilor de Lucru ale Consiliului Uniunii Europene și Autorităţii Bancare Europene, pentru dezvoltarea Standardelor Tehnice de Reglementare EBA care facilitează implementarea CRD IV la nivel european. În calitate de lector asociat al Institutului Bancar Român, livrează cu succes atât seminarii (open/in-house), cât şi programe de coaching pentru top manageri, din 2009.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

19 septembrie 2020, orele 10.00 – 18.00.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT:

Dr. SAVU EMANUELA, Training Manager

Tel.: 0748.886.803, e-mail: emanuela.savu@ibr-rbi.ro

 


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii