NEGOCIEREA CREDITELOR SINDICALIZATE

NEGOCIEREA CREDITELOR SINDICALIZATE

online

  NOU

OBIECTIV

Participantii la acest curs vor identifica principalele etape ale atragerii finanțării sub forma unui credit sindicalizat, vor analiza beneficiile acestuia, comparand cu alte posibilități de finanțare disponibile în piața financiară. Vor înțelege rolul aranjorului și agentului în sindicalizări, precum și care sunt aspectele principale de negociere într-un contract de credit sindicalizat. Vom discuta  aspecte privind piața europeană și locală a creditului sindicalizat,  vom parcurge etapele unui credit sindicalizat în baza unui studiu de caz si vom discuta tipurile de finanțări sindicalizate din piața românească: credite de investiții și capital circulant, finanțări de achiziții companii, finanțări complexe, incluzând instrumente de trade finance.

GRUP ŢINTĂ

Manageri de relații corporații, analiști financiari, manageri de produse creditare, analiști risc sau credit, directori financiari, trezorieri sau responsabili de finanțare în companii, manageri produs din societăți financiare non-bancare (asigurări), administratori de fonduri de investiții, analiști de investiții in M&A.

Condiţii de acces: cunoştinţe de bază despre procesul de creditare corporații, credite de investiții și capital circulant.

CONŢINUT

  1. Definiția unui credit sindicalizat, istoricul pieței si modele recomandate
  2. Înțelegerea procesului de sindicalizare și a părților implicate
  3. Caracteristici ale pieței creditelor sindicalizate
  4. Studiu de caz – cum alegem finanțatorii?
  5. Documentele utilizate într-un proces de sindicalizare: scrisoarea de mandate, termenii și condițiile comerciale, contractul de credit, contractul inter-creditori
  6. Structura unui contract de credit sindicalizat
  7. Aspecte de negociere comercială

LECTOR

Cătălin Cepișcă

Manager Departament Finanțări Sindicalizate și Bunuri Fungibile, Raiffeisen Bank

Cătălin este un bancher cu 15 ani experiență în finanțarea companiilor, conducând echipa responsabilă cu originarea și execuția creditelor sindicalizate. Aria sa de expertiză include întreaga paletă de produse creditare, structurarea tranzacțiilor, analiza companiilor din perspectivă financiară și a modelului de business. Cătălin este pasionat de arta modernă și neuro-științe, ce-l ajută în construirea trainingurilor predate în cadrul băncii. El este trainer certificat, fiind de asemenea coach in domeniul afacerilor.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE 

17 – 18 iunie 2020, orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 8 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

 

PERSOANE DE CONTACT:

Ivan Roxana

Training specialist

roxana.ivan@ibr-rbi.ro

tel.:  004.0748.886.839

 

Savu Emanuela

Director General Interimar

emanuela.savu@ibr-rbi.ro

tel.:  004.0748.886.803


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii