Seminar aplicat privind aplicarea Standardelor IFRS 9 și IFRS 15 în cadrul societăților financiar-bancare

Seminar aplicat privind aplicarea Standardelor IFRS 9 și IFRS 15 în cadrul societăților financiar-bancare

 online

  NOU

DESCRIERE:

Seminarul continuă seria cursurilor practice destinate facilitării procesului de implementare a cadrului IFRS, concentrându-se pe elemente care generează provocări: Standardul IFRS 9 și Standardul IFRS 15. Seminarul are o puternică latură aplicativă, constând în esență într-o suită de aplicații și studii de caz concentrate pe cele mai laborioase aspecte din implementare: tratamentul contractelor de leasing, tratamentul creanțelor achiziționate (inclusiv cele depreciate la achiziționare – POCI), procesul de de-recunoaștere, calcularea venitului din dobânzi).

Metodologia de recunoaștere a veniturilor conform IFRS 15 este, de asemenea, tratată în detaliu.

GRUPUL ŢINTĂ: specialiști în evaluarea și administrarea riscurilor, auditori și manageri de risc, specialiști financiar-contabili, etc.

CONŢINUT:

  • Regimul contractelor de leasing în cadrul IFRS 9: Abordarea simplificată pentru determinarea indicatorilor ECL
  • Tratamentul creanțelor achiziționate și al factoringului
  • Evaluarea expunerilor depreciate la achiziționare (Purchased Originated Credit Impaired)
  • De-recunoașterea expunerilor neperformante și restructurate, conform cadrului IFRS 9
  • Calcularea veniturilor din dobânzi în contextul deprecierii
  • Recunoașterea veniturilor conform Standardelor IFRS 15: ajustări pentru componenta de finanțare și valoarea timp a banilor

LECTOR

Dr. Cristina Morar Triandafil activează în calitate de expert în cadrul Mecanismului Unic de Supraveghere destinat instituţiilor de importanţă sistemică globală (ABE). A activat timp de 6 ani în cadrul BNR, fiind expert la Direcţia Reglementare şi Autorizare și s-a implicat susținut în transpunerea directivelor europene privind cerinţele de capital în cadrul de reglementare naţional. De asemenea, a contribuit la emiterea şi susţinerea unor opinii tehnice în cadrul Grupurilor de Lucru ale Consiliului Uniunii Europene și Autorităţii Bancare Europene, pentru dezvoltarea Standardelor Tehnice de Reglementare care facilitează implementarea CRD IV la nivel european. 

Cristina deține un doctorat în economie, este Chartered Banker – CIOBS UK și, de asemenea, este înscrisă la CFA, nivelul III. În calitate de lector asociat al Institutului Bancar Român, livrează cu succes atât seminarii (open/in-house), cât şi programe de coaching pentru top manageri, din 2009.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

20 noiembrie 2020, orele 10:00 – 18:00

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM.

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

 PERSOANĂ DE CONTACT:

Dr. SAVU EMANUELA, Training Manager  

Institutul Bancar Român, str. Negru Vodă nr. 3 Bucureşti sector 3

Tel. mobil: 0748.886.803, e-mail: emanuela.savu@ibr-rbi.ro

 


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii