Membrii fondatori
și

Cunoşterea clientelei prin prisma aplicării sancţiunilor internaţionale

OBIECTIV

Programul prezintă legislaţia consolidată şi cele mai bune practici privind sancţiunile internaţionale, adoptate de ONU, UE şi SUA cu scopul de a determina schimbarea unor activităţi sau politici neconforme cu anumite standarde de conduită împărtăşite de comunitatea internaţională.

Ca metodologie, cursul va avea un pronunţat caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin analizarea unor studii de caz şi experienţă proprie. Exemplificările vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

GRUP ŢINTĂ

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în aria de conformitate, personalului din front office implicat în activităţi directe de decizie a alertelor primare privind sancţiunile internaţionale, celui implicat în gestiunea relaţiei cu clientul, precum şi personalului din departamentul juridic.

CONŢINUT

Tematica abordată în cadrul cursului se referă la:

  1. Legislaţia internaţională şi internă consolidată
  2. Tipuri de sancţiuni
  3. Sancţiuni sectoriale şi specificul acestora (ex. Regulamentul U.E. nr. 833/2014, avizul UE din 08.06.2021 ref. art. 2 (2) din Regulamentul 269/2014, etc.)
  4. Consecinţele încălcării sancţiunilor internaţionale
  5. Ţări cu risc foarte înalt
  6. Filtrarea iniţială şi periodică a clienţilor şi verificarea tranzacţiilor
  7. Detalierea procesului de ingheţare a fondurilor
  8. Studii de caz şi tipologii detectate în practică

LECTOR

Maria Magdalena CALANGIU, licenţiată în Drept, este Directorul Centrului Global de Conformitate ING, coordonând monitorizarea riscurilor specifice de conformitate, standardizate şi centralizate în numele funcţiei globale de conformitate la nivelul grupului ING.

Are o vastă expertiză juridică şi de conformitate, acumulată pe parcursul carierei sale de peste 21 de ani în diferite organizaţii, precum Ministerul Finanţelor, O.N.P.C.S.B., Credit Europe Bank, ING, BRD-GSG.

Certificările sale internaţionale includ Diploma în Compliance – ICA & University of Manchester, UK; Certified AML Specialist – ACAMS, USA;  MBA Open University UK, Executive Leadership Diploma – Oxford University.

Din 2010 este certificată MMFPSPV şi MEN atât ca Formator cât şi ca Evaluator de competenţe profesionale. Dna Calangiu este autoarea analizei şi standardului pentru ocupația Ofițer Conformitate precum și a cursului subsecvent.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore (o zi)

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

28 ianuarie 2022, orele 900 – 1700

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va desfasura ONLINE, pe platforma Zoom. 

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori:  BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

Persoană de contact:

Maria PLĂIŞANU

Coordonator compartiment

Unitatea Cursuri de Scurtă Durată

Telefon mobil: 0748.886.846;

e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro