Spalarea banilor – preventie si tipologii

Spalarea banilor – preventie si tipologii

OBIECTIV

Programul prezintă participanţilor legislaţia consolidată privind conformitatea, reglementările pentru prevenirea, sancţionarea spălării banilor şi combaterea finanţării terorismului.

Ca metodologie, cursul va avea un pronunţat caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin analizarea unor studii de caz şi experienţă proprie. Exemplificările vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

GRUPUL TINTA

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în aria de conformitate, ofiţerilor din front office implicaţi în activităţi directe cu clientul, precum şi personalului din departamentul juridic

CONTINUT

  • conformitatea şi rolul conformităţii;  conformitatea şi sistemul de control intern;
  • conformitatea şi etica – codul de conduită în instituţiile de credit;
  • programul de conformitate pentru administrarea riscului de spălare a banilor;
  • măsuri legate de implementarea normelor KYC în scopul prevenirii şi combaterii spălării banilor;
  • abordarea beneficiarului real şi a persoanelor expuse politic;
  • când, cum şi de ce întocmesc un raport de tranzacţie suspectă;
  • tipologii de spălare a banilor.

LECTOR

Maria Magdalena Calangiu este Directorul Centrului Global de Conformitate ING,  fiind implicată în identificarea, evaluarea şi monitorizarea riscurilor de conformitate şi furnizarea suportului pe probleme de conformitate, în contextul unei implementări sistematice şi consistente a politicii, cadrului şi standardelor minime de conformitate la nivelul grupului ING. Este absolventă  a  Facultăţii de Drept, (1994) – Universitatea Bucureşti şi a programului de MBA oferit de Open University (2002) – Marea Britanie. În 2005 a primit certificarea internaţională de  Specialist în Prevenirea Spălării Banilor, emisă de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS), iar  în 2009 a primit din partea University of Manchester, Marea Britanie în asociere cu International Compliance Association (ICA) atestarea calităţii//certificării de Specialist Internaţional în Conformitate. Din 2010 este atestată ca Formator cu certificarea MMFPSPV şi MEN. Magda este autoarea analizei ocupaţionale, standardului ocupaţional, tematicii şi materialelor  de curs aferente cursului/ocupaţiei „Ofiţer Conformitate”.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata  8  ore ( o zi ).

PERIOADA DE DESFASURARE

TBA 2018, intre orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, bază materială necesară şi servicii de catering pe durata desfăşurării cursului.

La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

 

Persoană de contact:

Maria Plăişanu
Coordonator Compartiment
Unitatea Cursuri de Scurtă Durată şi Cursuri ANC
Telefon mobil: 0748.886.846
e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii