Tipuri de fraudă cu mijloace de plată electronică – identificare şi prevenţie

Tipuri de fraudă cu mijloace de plată electronică – identificare şi prevenţie

online
OBIECTIVE

La finalul cursului, participantii urmeaza sa dobandeasca notiuni de baza in privinta legislatiei existente in domeniul infractiunilor cu mijloace de plata electronica, urmand a fi capabili sa inteleaga care sunt principalele tipuri de frauda, precum si masurile ce pot fi luate in vederea prevenirii/limitarii acestor fraude.
Totodata, participantii la curs urmeaza sa devina familiarizati cu tendintele actuale existente in domeniul platilor prin intermediul monedelor virtuale.

GRUP TINTA

Cursul este recomandat în special angajaţilor care desfăşoară activităţi în departamentele antifraudă, control intern, audit intern, conformitate, securitate bancară, analiză credite PF/PJ, etc.

TEMATICA

  1. Aspecte Legislative in Domeniul Infractiunilor cu Mijloace de Plata Electronica
  2. Skimming vs. Shimming
  3. Atacurile Informatice asupra ATM-urilor
  4. Tranzactiile online (CNP Fraud)
  5. Forumurile de Carding si „Pietele Underground”
  6. Blockchain si monedele electronice

LECTOR

Ionuţ Stoica este Senior Project Officer, în cadrul Consiliului Europei – Oficiul de luptă împotriva Criminalităţii Informatice, având atribuţii în domeniul implementării programelor de asistenţă a statelor în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte întărirea capacităţilor de  prevenire şi combatere a criminalităţii informatice. Are o experienţă de peste 11 ani în domeniul combaterii criminalităţii informatice, anterior deţinand funcţia de şef al Biroului de Combatere a Fraudelor Informatice şi a celor cu Mijloace de Plată Electronică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, al  Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi a unui master în domeniul Managementului Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. Ionuţ a participat la un internship în cadrul NCFTA – National Cyber Forensics and Training Alliance, Pittsburgh, SUA, deţinând şi numeroase certificări în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor informatice.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).

13 aprilie 2020, 9:00 – 17:00.

Inscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lector specializat, suport de curs, bază materială necesară şi servicii de catering pe durata zilei de pregătire la clasă.

La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT

Anca Strachinescu

Telefon: 021 327 50 87

Telefon mobil: 0748 886 818

e-mail: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii