Sanctiuni internationale – cu aplicabilitate in industria serviciilor financiare

Sanctiuni internationale – cu aplicabilitate in industria serviciilor financiare

OBIECTIV

Programul prezintă participanţilor legislaţia consolidată şi cele mai bune practici privind sancţiunile internaţionale, adoptate de ONU, UE şi SUA cu scopul de a determina schimbarea unor activităţi sau politici neconforme cu anumite standarde de conduită împărtăşite de comunitatea internaţională.

Ca metodologie, cursul va avea un pronunţat caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin analizarea unor studii de caz şi experienţă proprie. Exemplificările vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

GRUP TINTA

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în aria de conformitate, personalului din front office implicat în activităţi directe de decizie a alertelor primare privind sancţiunile internaţionale, celui implicat în gestiunea relaţiei cu clientul, precum şi personalului din departamentul juridic.

CONTINUT

  1. Sancţiuni internaţionale – legislaţia internaţională şi internă consolidată
  2. Tipuri de sancţiuni
  3. Ţări cu risc foarte înalt
  4. Filtrarea iniţială şi periodică a clienţilor – cele mai bune practici
  5. Verificarea tranzacţiilor – cele mai bune practici
  6. Studii de caz

LECTOR

Maria Magdalena Calangiu este Director al Direcţiei Conformitate din BRD – Groupe Societe Generale, din octombrie 2015, fiind implicată în identificarea, evaluarea şi monitorizarea riscurilor de conformitate şi în suportul oferit conducerii băncii şi grupului pe probleme de conformitate, în contextul unei implementări sistemice şi consistente a politicii, cadrului şi standardelor minime de conformitate. Este absolventă  a  Facultăţii de Drept, promoţia 1994 – Universitatea Bucureşti şi a programului de MBA oferit de Open University – Marea Britanie. În anul 2005 a primit certificarea internaţională de  Specialist în prevenirea spălării banilor, emisă de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS), iar la începutul anului 2009 a primit din partea University of Manchester, Marea Britanie în asociere cu International Compliance Association (ICA) atestarea calităţii de Specialist Internaţional în Conformitate. Din anul 2005 este colaborator permanent al Institutului Bancar Roman, este formator şi evaluator de competenţe profesionale în domeniul conformităţii.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore.

DATA CURSULUI

30 iunie 2017, intre orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lector specializat, suport de curs, bază materială necesară şi servicii de catering pe durata desfăşurării cursului.

La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

PERSOANA DE CONTACT

Maria Plăişanu
Coordonator Compartiment
Unitatea Cursuri de Scurtă Durată şi Cursuri ANC
Telefon mobil: 0748.886.846
e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

Scrie textul de mai sus:

Comentarii