Conformitate si metode de evaluare a riscului de conformitate

Conformitate si metode de evaluare a riscului de conformitate

OBIECTIV 

Programul prezintă participanţilor legislaţia consolidată si cele mai bune practici privind functia de conformitate, prevenirea, sancţionarea spălării banilor şi combaterea finanţării terorismului precum si metode de evaluare a riscului de conformitate.

Ca metodologie, cursul va avea un pronunţat caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin analizarea unor studii de caz şi experienţă proprie. Exemplificările vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

GRUP TINTA

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în aria de conformitate, ofiţerilor din front office implicaţi în activităţi directe cu clientul, precum şi personalului din departamentul juridic.

CONTINUT

  • Funcţia de conformitate – organizare, responsabilităţi, politica  de conformitate, de ce e importantă definirea scopului funcţiei şi definirea relaţiei cu alte funcţii
  • Prevenirea, sancţionarea spălării banilor şi combaterea finanţării terorismului – PEP, REP, metode de verificare a ultimului beneficiar real
  • Tipologii de spălare a  banilor
  • Metode de evaluare a riscului de conformitate – categorii de risc de conformitate, metode de evaluare probabilitate şi impact, criterii de risc  financiare şi non financiare

LECTOR

Maria Magdalena Calangiu este Directorul Centrului Global de Conformitate ING,  fiind implicată în identificarea, evaluarea şi monitorizarea riscurilor de conformitate şi furnizarea suportului pe probleme de conformitate, în contextul unei implementări sistematice şi consistente a politicii, cadrului şi standardelor minime de conformitate la nivelul grupului ING. Este absolventă  a  Facultăţii de Drept, (1994) – Universitatea Bucureşti şi a programului de MBA oferit de Open University (2002) – Marea Britanie. În 2005 a primit certificarea internaţională de  Specialist în Prevenirea Spălării Banilor, emisă de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS), iar  în 2009 a primit din partea University of Manchester, Marea Britanie în asociere cu International Compliance Association (ICA) atestarea calităţii//certificării de Specialist Internaţional în Conformitate. Din 2010 este atestată ca Formator cu certificarea MMFPSPV şi MEN. Magda este autoarea analizei ocupaţionale, standardului ocupaţional, tematicii şi materialelor  de curs aferente cursului/ocupaţiei „Ofiţer Conformitate”.

PERIOADA

Cursul se desfăşoară o zi, de la ora 9:00 la 17:00.

DATA

TBA 2018

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, certificat de participare la finalizarea cursului şi bază materială necesară pe durata desfăşurării cursului.

La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

Persoana de contact

Maria Plăişanu
Coordonator Compartiment
Unitatea Cursuri de Scurtă Durată şi Cursuri ANC
Telefon mobil: 0748.886.846
e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii