Administrator de risc – cod COR 241240

Administrator de risc – cod COR 241240

Institutul Bancar Român este autorizat pentru furnizarea de programe certificate la nivel naţional, structurate după metodologia impusă de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi urmărind acoperirea tuturor unităţilor de competenţă identificate în piaţa muncii pentru fiecare ocupaţie în parte.

Pentru calificarea administrator de risc experţii au identificat 7 competenţe absolut necesare fiecărui ocupant al acestei poziţii din sistemul financiar-bancar, iar beneficiul acestui program de perfecţionare acreditat constă în dobândirea tuturor acestor competenţe pe parcursul a 42 de ore de predare, din care cel puţin 28 de ore sunt dedicate aplicaţiilor practice.

OBIECTIVUL CURSULUI

Programul Administrator de risc are ca obiectiv dezvoltarea următoarelor competenţe:

 • Realizarea documentării asupra caracteristicilor de risc
 • Verificarea respectării standardelor de prudenţă şi supraveghere bancară
 • Monitorizarea încadrării valorice a indicatorilor de prudenţă şi supraveghere bancară
 • Proiectarea de măsuri specifice de politică şi strategie bancară
 • Monitorizarea fenomenului de risc specific
 • Evaluarea riscurilor din mediul extern de lucru
 • Informarea nivelului ierarhic superior (raportări, inclusiv către instituţiile abilitate)

GRUPUL TINTA

Grupul ţintă este format din personalul din sistemul financiar-bancar implicat în activitatea de management al riscurilor şi tuturor persoanelor care doresc să-şi dezvolte competenţe noi în domeniul analizei şi administrării riscurilor financiar-bancare.

CONDITII DE ACCES

 • absolvent studii superioare
 • promovare test iniţial

EVALUARE

 • iniţială – testul iniţial (test grilă), care va fi susţinut în prima zi de curs, are scopul adaptării programului de formare la nevoile cursanţilor.
 • finalăconstă în probă teoretică  (test grilă) şi o probă practică (susţinerea unui proiect) – la cca. o săptămână după finalizarea cursului

CERTIFICARE

Participanţii care obţin media finală de cel puţin 7 (din 10) vor primi un certificat de absolvire şi suplimentul descriptiv al certificatului în care se menţionează competenţele specifice dobândite.

Absolvenţii obţin certificat de absolvire însoţit de un supliment descriptiv al competenţelor profesionale dobândite, recunoscute la nivel naţional de ITM şi în UE în urma apostilării!

LECTOR

Dr. Adrian Codîrlaşu, CFA, deţine certificarea CFA (Chartered Financial Analyst) din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank. De asemenea, a ocupat poziţia de economist senior în cadrul departamentului de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru cca. 5 ani şi din 2011, Adrian ocupă funcţia de Director al Departamentului Market Risk and Operational Risk în cadrul UniCredit Bank. Este profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare şi al Academiei de Risc (ASE), în cadrul cărora predă: econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. Între 2011 – 2014 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari – Bancari din România (AAFBR), în prezent ocupând poziţia de vicepreşedinte, iar în ultimii 8 ani a fost membru în Comitetul Director al CFA România, unde a deţinut şi 3 mandate de preşedinte.

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII:

Copie diplomă de licenţă, copie act de identitate, fişa de înscriere

 DURATA CURSULUI

42 ore de pregătire, din care:  24 ore  instruire la clasa si 18 ore pregatire individuala pentru realizarea proiectului.

 PERIOADA DE DESFASURARE

Pregătirea la clasă se va susţine in perioada 9 – 23 februarie 2019, astfel: în zilele de sîmbătă 9, 16 şi 23 2019, intre orele 9:00 şi 17:00.

Examenul final se va organiza la cca. o săptămână după finalizarea cursului.

Persoana de contact

Georgiana Gojgărea

Training Specialist

email: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro

Telefon:  0748. 886.819

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii