Successful Project Management – implementarea standardelor internationale in organizatii (PRINCE2)

Successful Project Management – implementarea standardelor internationale in organizatii (PRINCE2)

 

    NOU

Anul 2017 vine cu schimbări majore din punct de vedere politic şi economic, lucru ce se reflectă deja în economie mondială: multă incertitudine. În aceste împrejurări, coroborat cu un mediu economic tot mai competitiv, dar şi mai instabil şi imprevizibil, organizațiile au apelat la managementul de proiect pentru a livra rezultate acţionarilor şi nu numai.

Conducând organizații în diferite sectoare și arii geografice, leadershipul acestora a acceptat managementul de proiect ca o metodă de control a cheltuielilor și de îmbunătățire a rezultatelor dorite.  Organizaţiile au observat că aderând la metodele și strategiile de managementde proiect pot reduce riscurile, pot micşora costurile și, per ansamblu, pot imbunătăți eficienţa în cadrul acestora.

Cursul va urmări structura programului PRINCE2 (Projects in Controlled Environments) și va livra o abordare practică de project management, instrumente de control pe toată perioada proiectului, puncte de decizii flexibile, controlul deviațiilor de la plan, metode de a documenta și de a împărtăși lecțiile învățate în timpul proiectului, întâlniri recurente pentru progresul proiectului vs. planul proiectului, semnale de alarmă etc.

Pe durata cursului, lectorul care este certificat PRINCE2 va ajuta cursanţii să înţeleagă beneficiile adoptării metodologiei PRINCE2 în organzaţia lor.

Scopul acestui curs este să transfere aceste cunoştinţe într-un mod rapid şi pragmatic, prin intermediul studiilor de caz teoretice și practice ce vor fi prezentate şi analizate.

OBIECTIVE

La finalul cursului, participanţii vor fi capabili:

 • să cunoască şi să stăpânească principalii termeni de management de proiect
 • să înțeleagă metoda de management de proiect PRINCE2
 • să înţeleagă elementele intregrate ale PRINCE2(principii, procese, teme și modelări)
 • să înțeleagă beneficiile și principiile care stau la baza managementului de proiect
 • să aplice cu succes noțiunile predate în timpul cursului pe studiile de caz practice și teoretice
 • să delege cu succes sarcini și atribuții într-un mediu de management de proiect
 • să creeze și să distribuie materiale de managementul proiectului ce pot fi folostite în orice organizație

GRUP TINTA

Personal implicat având funcții precum Manager de Proiect, Manageri Seniori, Manageri de Echipă, Coordonatori de Echipă, Manager Calitate și, în general, orice profesionist care este implicat în coordonarea sau face parte din unul sau mai multe proiecte. Acest curs este uti, de asemenea, şi pentru economişti / ingineri care lucrează în companii din diverse domenii de activitate şi care doresc să aprofundeze şi să aplice metoda PRINCE2 de managementul proiectului ca metodă de lucru.

CUPRINS

Cursul este structurat astfel încât să furnizeze metodologii practice utilizate în project management şi pentru a asigura integrarea acestora în practica de zi cu zi.

 • Trecerea în revistă a temelor și modelului de proces
 • Prezentarea principalelor principii și concepte
 • Prezentarea următoarelor teme:

– Business Case

– Organization

– Quality

– Plans, Risk

– Change

– Progress

 • Studii de caz (150 de întrebări grilă – două teste complete pentru modul Foundations)

– Prezentare în detaliu a următoarelor procese:

# Starting a Project

# Directing a Project

# Initiating a Project

# Controlling a stage

# Managing Product Delivery

# Managing a Stage Boundary

#Closing a Project

# Tailoring PRINCE2 to the project environment

– Adaptarea metodologiei PRINCE2 la organizații

– Studii de caz (80 de întrebări grile – un test complet pentru modulul Practitioners)

 

PREZENTAREA LECTORULUI

Dr. Sorin Anagnoste, Senior Consultant EY România şi Profesor Asociat al Academiei de Studii Economice

Sorin Anagnoste este Senior Consultant în cadrul departametului de Consultanţă în Afaceri din cadrul EY România, dar și profesor asociat al Facultății Administrarea Afacerilor în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Cu o experienţă de peste 8 ani în managementul de proiect in firme din diferite sectoare (ie. Energie, FMCG, Retail) Sorin a ocupat o serie de poziţii precum Business Analyst, Finance Manager, Senior Consultant şi/sau Lector etc. După absolvirea Facultăţii Relații Economice Internaționale din cadrul ASE în anul 2008, Sorin Anagnoste a finalizat cu succes programul de doctorat în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti în anul 2011.

Începând cu august 2013 deține  certificarea internațională de management de proiect PRINCE2, iar din 2015 devine colaborator la Ziarul Financiar acolo unde publică articole de specialitate.

Sorin Anagnoste are competenţe excelente în managementul de proiect privind transferului activităților financiare către Centre de Servicii Comune (eng. Shared Service Centers), de management schimbări, achiziţii şi funziuni, due dilligence, Robot Process Automation (RPA) şi în livrare de training-uri. Sorin este invitat frecvent ca speaker la workshop-uri și seminarii, fiind apreciat pentru caracterul practic al acestora.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a două zile cu un total de 16 ore.

PERIOADA DE DESFASURARE

7 – 8 aprilie 2017,  între 09:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, baza materială necesară şi servicii de catering pe durata desfăşurării zilei de pregătire.

La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

LIMBA: Română (sau Engleză, la cerere)

CONTACT:

Georgiana Gojgarea

Training specialist

Telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

Scrie textul de mai sus:

Comentarii