Nimeni nu se multumeste cu averea pe care o are, dar fiecare e multumit de inteligenta sa.

 

Tolstoi

 

Daca vrei sa vezi foarte departe, trebuie sa incerci necontenit sa urci cat mai sus.

 

 

Constantin Brancusi

 

Recunoasterea necunoasterii este conditia cunoasterii.

 

 

anonim

Cel mai mare obstacol in a invata ceva nou, este sa crezi ca stii deja acel ceva

 

 

filosofie Zen

Succesul inseamna sa mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi din entuziasm 

 

 

Winston Churchill

 

Nu suntem curiosi decat in masura in care suntem instruiti 

 

 

proverb francez

 

Invata plangand si vei castiga razand 

 

 

proverb portughez

 

FIRST Press Release

FIRST Press Release

Cadrul european al calificarilor - limbaj comun pentru piata muncii


Bucuresti, 28.09.2010 - Institutul Bancar Roman, membru al Asociatiei Europene de Training Financiar Bancar, a gazduit in cursul saptamanii trecute un eveniment de amploare, in cadrul caruia au avut loc dezbateri legate de stadiul de implementare al Cadrului European al Calificarilor - EQF. Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului international FIRST (FInancial seRviceS EQF Translators in EU), care isi propune sa promoveze Sistemul European al Calificarilor EQF ca reper pentru crearea si in Romania a calificarilor bazate pe competente in Sectorul Serviciilor Financiare.

Desfasurat sub forma mai multor conferinte si seminarii de diseminare, evenimentul a beneficiat de prezenta unor reprezentati de marca ai celor 17 institute bancare internationale implicate in proiect, asociatii bancare internationale, precum si banci si firme straine de consultanta din Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Belgia, Malta, Spania, Ungaria, Luxemburg, Cipru si Slovenia.
 
Libera circulatie a cetatenilor este un pilon important al Uniunii Europene, iar mobilitatea a fost mult timp identificata ca fiind un factor cheie pentru cresterea economica pe termen lung in Europa. In acest sens, valoarea unui cadru de calificari pentru invatarea continua (EQF) este evidenta: actioneaza ca un instrument de echivalare intre sistemele nationale de calificari. Pastrand in acelasi timp diversitatea, EQF foloseste limbajul comun al rezultatelor invatarii pentru a oferi o mai buna intelegere, comparabilitate si transparenta a calificarii in intreaga Europa.
 
Intensa activitate de diseminare inceputa prin acest eveniment de Institutul Bancar Roman va crea o retea la nivel European care va reprezenta o oportunitate concreta pentru adoptarea sistemului EQF pe scara larga.
 
Institutul Bancar Roman se afla intr-un amplu process de adaptare a ofertei sale la cerintele Sistemului European al Calificarilor. In aceasta toamna, IBR va lansa doua programe cu certificare de competente: consultantul bancar si administratorul de credite. Tot in aceasta toamna se va lansa si Certificatul Bancar European (EFCB) in forma revizuita.


  FIRST Press Release   FIRST Press Release   FIRST Press Release

Inapoi