Iwww.ibr-rbi.ro/fonduri-europene/first-financial-services-eqf-translators-in-eu/21C:/My Web Sites/ibr-rbi.ro/www.ibr-rbi.ro/fonduri-europene/first-financial-services-eqf-translators-in-eu/21.htmllayedC:\Users\Sergiu\AppData\Local\Temp\httrack_temporaryGzipFile_101x0Qп6ltOKtext/htmlutf-8gzip`zltQ Sun, 16 Jun 2013 21:34:29 GMTtMozilla/4.5 (compatible; HTTrack 3.0x; Windows 98)en, en, *0Qlt Institutul Bancar Roman - Cursuri financiar bancare - Fonduri europene
UNIUNEA EUROPEANA GUVERNUL ROMANIEI
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
AMPOSDRU
FONDUL SOCIAL EUROPEAN POSDRU 2007 - 2013 INSTRUMENTE STRUCTURALE 2007-2013 OIPOSDRU INSTITUTUL BANCAR ROMAN

FIRST - FInancial seRviceS EQF Translators in EU




Cadrul European al Calificarilor (EQF) actioneaza ca un instrument pentru cresterea nivelului de intelegere a calificarilor nationale in Europa, promovand mobilitatea fortei de munca si facilitarea procesului de invatare pe tot parcursul vietii

Proiectul FIRST (FInancial seRviceS EQF Translators in EU) s-a nascut dintr-o credinta puternica in potentialul urias al beneficiilor de lunga durata pe care Sistemul European al Calificarilor (EQF) il poate aduce in sectorul serviciilor financiare in Europa.

Sectorul Serviciilor Finaciare necesita o reconfigurare clara in noul context economic si, in acelasi timp, sa-si valorifice noile competente aparute.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, se impune ca invatarea in cadru non-formal sau informal sa fie recunoscuta. De asemenea, este necesara promovarea si recompensarea competentelor dobandite la locul de munca si crearea de noi oportunitati pentru cresterea mobilitatii fortei de munca in acest sector.

Instrumentul cheie pentru atingerea acestor obiective consta in aplicarea si promovarea EQF pentru redefinirea calificarilor si crearea de calificari bazate pe competente, in sectorul serviciilor financiare.


DESCARCA
Brosura de prezentare
                             FIRST Brochure_en


EQF va fi interpretat printr-un set de descriptori si exemple concrete referitoare la practica sectoriala pentru a facilita adoptarea si intelegerea acestuia si, totodata, pentru a motiva furnizorii de calificari sa aplice sistemul EQF pentru noile lor calificari.

Proiectul se adreseaza sectorului serviciilor financiare, insa abordarea sectoriala pentru popularizarea si utilizarea sistemului EQF este relevanta pentru toate celelalte sectoare.

In acelasi timp, proiectul FIRST va crea o legatura stransa cu Sistemul National al Calificarilor pentru a promova o cooperare pozitiva si pentru a gasi si impartasi cele mai bune solutii.

Intensa activitate de diseminare care isi propune sa popularizeze EQF si instrumentele sistemului financiar ale translatorilor EQF vor crea o retea la nivel European care va reprezenta o oportunitate concreta pentru adoptarea sistemului EQF pe scara larga.

DESCARCA
FIRST Presentation_en
FIRST–Diseminare_ro
FIRST-Disemination_en





Inapoi