INSPECȚIILE ȘI LITIGIILE FISCALE ÎN DOMENIUL BANCAR – RECOMANDĂRI ŞI CAZUISTICA

INSPECȚIILE ȘI LITIGIILE FISCALE ÎN DOMENIUL BANCAR – RECOMANDĂRI ŞI CAZUISTICA

 

 Sigla_IBR_2017  PwC logo NOU 

OBIECTIV

Programul prezintă participanților cazuistică diversă privind principalele tendințe ale ANAF în ceea ce privește controalele fiscale desfășurate la bănci, regulile de desfășurare a unei inspecții fiscale, precum și consecințele unei inspecții fiscale și practica instanțelor judecătorești.

Cursul are un pronunțat caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin analizarea unor studii de caz reale şi bazându-se pe experiența profesională a lectorilor. Exemplificările sunt inspirate și adaptate industriei serviciilor financiare.

AUDIENŢĂ

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în domeniul juridic și de fiscalitate. 

CONŢINUT

Tematica abordată în cadrul cursului se referă la:

  • Principalele tendințe ale ANAF în ceea ce privește controalele fiscale desfășurate la diverse instituții financiare 
  • Regulile de desfășurare a unei inspecții fiscale si aspecte specifice aplicabile in domeniul bancar
  • Consecințele unei inspecții fiscale și prezentarea procedurilor administrative si judiciare ce pot fi demarate împotriva actelor administrativ fiscale emise ca urmare a inspecției fiscale
  • Tipologii de litigii fiscale si practica instanțelor de judecata in aceasta materie

LECTOR

Ana-Maria Iordache, Avocat Senior Coordonator D&B David si Baias

Ana-Maria este specializată în litigii fiscale şi administrative. Aria ei de expertiză acoperă o gamă largă de cauze din următoarele domenii: fiscalitate şi contencios administrativ general, dar şi civil (inclusiv executare silită), concurenţă. Are o vastă experiență în domeniul litigiilor fiscale şi administrative, reprezentând cu succes numeroși clienți atât în fața autorităților şi instanțelor de judecată din România, cât şi în faţa Curţii Europene de Justiție. A oferit servicii juridice unui număr mare de clienți, companii naționale și internaționale, din diferite industrii: petrol şi gaze, construcții, automotive, farmacie, telecomunicații și electronică.

Ana-Maria este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea „A.I.Cuza” Iași și deţine o diplomă de master în Drept European, obținută în cadrul aceleiași universități. A urmat, de asemenea, cursurile de drept european ale Facultății de Drept din cadrul Universităţii Modena e Reggio Emilia, Italia.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfășoară pe durata a 4 ore (o jumătate de zi).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

12 martie 2019, orele 9:00 – 13:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs şi bază materială necesară pe durata desfăşurării cursului.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

 Persoană de contact:

Mihaela Radu

Training Specialist

Telefon mobil: 0748.886.807;

e-mail: mihaela.radu@ibr-rbi.ro


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii