OBIECTIV
Seminarul îşi propune să prezinte participanţilor reglementările legale în domeniul spălării banilor în mediul online, a modalităţilor practice prin care se realizează această activitate, precum şi a posibilităţilor de detecţie a cazurilor de spălare de bani.
GRUP ŢINTĂ
Angajaţii care desfăşoară activităţi în departamentele antifraudă, control intern, audit intern, conformitate, carduri, securitate bancară, plăţi, etc.
CONŢINUT
- Aspecte legislative; standarde internaţionale
- Spălarea de bani în mediul offline Spălarea de bani în mediul online
- Grupările de cărăuşi de bani
- Furtul de identitate în mediul online
- Forumurile online de carding
- Spălarea de bani şi plăţile online
- Cardurile de debit preplătite, cardurile cadou şi serviciile virtuale de e-banking
- Pieţele underground – spălarea de bani prin intermediul reţelei DarkNet;
- Cazinourile şi serviciile de pariuri online
- Utilizarea monedelor virtuale în activitatea de spălare de bani
- Implementarea normelor KYC (know your customer) de către serviciile de tip exchange. Mixerele de Bitcoin
- Detecţia şi prevenţia schemelor de spălare de bani în mediul online
- Studiu de caz
LECTOR
Ionuţ Stoica este „Training officer” în cadrul CEPOL (Agentia Europeana de Training pentru Autoritatile de Aplicare a Legii). A ocupat anterior poziţia de Senior Project Officer în cadrul Consiliului Europei – Oficiul de luptă împotriva Criminalităţii Informatice, având atribuţii în domeniul implementării programelor de asistenţă a statelor în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte întărirea capacităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice. Are o experienţă de peste 11 ani în domeniul combaterii criminalităţii informatice, anterior deţinand funcţia de şef al Biroului de Combatere a Fraudelor Informatice şi a celor cu Mijloace de Plată Electronică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi a unui master în domeniul Managementului Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. Ionuţ a participat la un internship în cadrul NCFTA – National Cyber Forensics and Training Alliance, Pittsburgh, SUA, deţinând şi numeroase certificări în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor informatice.
DURATA CURSULUI
Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
12 iunie 2024, între orele 9:00 – 17:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.
IBR va organiza cursul ONLINE, pe platforma ZOOM.
La finalul cursului, participantilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANA DE CONTACT:
PERSOANĂ DE CONTACT:
Anca Străchinescu
e-mail: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro
telefon: 021.327.50.87