Membrii fondatori
și

Evaluarea riscului AML – propunere privind o metodologie de bază

DATĂ SUSȚINERE CURS: 15 noiembrie, 2024

OBIECTIV

Programul prezintă o abordare consolidată privind măsurarea riscului de conformitate în domeniul AML şi propune modalităţi practice de gestiune a acestuia în contextul obiectivelor strategice privind minimizarea expunerii la risc şi a respectării reglementărilor specifice.

Cursul va avea un caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin exemple.

GRUP ŢINTĂ

Cursul  este recomandat personalului cu responsabilităţi în conformitate, administrarea riscurilor, auditul intern, juridic etc.,  din instituţiile financiare, de credit şi de asigurări.

CONŢINUT

  • Modalităţi de măsurare şi cunatificare a riscului în domeniul AML: propunere privind abordarea unei metodologii de bază
  • Gestionarea riscului: formalizare, monitorizare şi raportare
  • Exemplu de evaluare a riscului AML

LECTOR

Maria-Magdalena Calangiu, licenţiată în Drept, este Directorul Centrului Global de Conformitate ING, coordonând monitorizarea riscurilor specifice de conformitate, standardizate şi centralizate în numele funcţiei globale de conformitate la nivelul grupului ING.

Are o vastă expertiză juridică şi de conformitate, acumulată pe parcursul carierei sale de peste 20 de ani în diferite organizaţii, precum Ministerul Finantelor, O.N.P.C.S.B., Credit Europe Bank, ING, BRD-GSG. Certificările sale internaţionale includ Diploma în Compliance – ICA & University of Manchester, UK; Certified AML Specialist – ACAMS, USA; MBA Open University UK, Executive Leadership Diploma – Oxford University. Din 2010 este certificată MMFPSPV şi MEN atât ca Formator cât şi ca Evaluator de competenţe profesionale.

Dna Calangiu este autoarea analizei şi standardului pentru ocupaţia Ofiţer Conformitate precum şi a cursului subsecvent.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

15 noiembrie 2024, orele 09:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR și ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

Persoană de contact:

Maria Plăişanu

Coordonator compartiment

Unitatea Cursuri de Scurtă Durată şi cursuri ANC

Telefon mobil: 0748.886.846;

e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro