Evaluarea economică și financiară a firmei

Evaluarea economică și financiară a firmei

standing financiar /analiză financiară

 online    

OBIECTIVUL CURSULUI

Conducerea modernă şi eficientă a întreprinderii trebuie să fie evaluată cu ajutorul unor criterii de performanţă financiară, care să vizeze, pe de-o parte, activitatea operaţională, iar pe de altă parte, activitatea financiară propriu-zisă desfăşurată pe parcursul unei perioade de timp determinate, de obicei exerciţiul financiar.

Pe lângă analiza poziţiei financiare, a performanţelor financiare şi a fluxurilor de trezorerie, un model de evaluare a activităţii întreprinderii, bazat pe punctaje, model care pune în evidenţă standingul financiar al întreprinderii, poate oferi informaţii mult mai complete despre ceea ce s-a întâmplat în mod real în întreprindere, întrucât de multe ori, în spatele profitului şi creşterii capitalurilor proprii se pot ascunde „inginerii contabile” care periclitează imaginea fidelă.

GRUP ŢINTĂ 

Personalul implicat în activitatea de analiză financiară (angajati din bănci, oameni de afaceri etc.).

CONŢINUT

MODUL 1: CONCEPTE, TEHNICI ȘI INSTRUMENTE DE INVESTIGARE

  • Statistică descriptivă – organizarea și utilizarea datelor statistice (reprezentarea grafică a datelor, indicatorii variației, histograma, coeficientul de corelație etc.)
  • Studii de caz

 MODUL 2: ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR

  • Analiza statică a echilibrului financiar – analiză bilanț
  • Analiza dinamică a echilibrului financiar
  • Tabloul fluxurilor financiare în optică funcțională
  • Indicatori financiari de structură

MODUL 3: ANALIZA CONTULUI DE PROFIT SI PIERDERE

  • Prezentare cont de profit și pierderi
  • Indicatori financiari de performanță
  • Rentabilitatea afacerii
  • Studii de caz

PREZENTAREA LECTORULUI

Levente KATONA este licențiat al Facultății de Științe Economice a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și doctor în economie al Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române, având numeroase specializări în domeniul managementului financiar și al marketingului bancar (Deutsche Management Akademie Niederschsen, Ministerul Finanțelor, Luxemburg etc).

Levente a parcurs treptele profesionale de la economist la director de bancă (1992 – 2004), iar din 2004 pana in 2008 a coordonat activitatea de pregătire profesională pentru zona corporate într-una dintre băncile aflate în top cinci din România şi parte a unui important grup financiar european. Are o experienţă vastă în training, consultanță şi formare profesională și de peste 12 ani livrează cu succes cursuri cu tematicile: Analiza financiară și analiza cash-flow, Management financiar, Managementul proiectelor – îmbunătățiirea proceselor (Lean Management), Standingul financiar al firmei – noțiuni de contabilitate, Managementul costurilor, Marketing – promovarea și vânzarea produselor, Costumer care – fidelizarea clienților, Management strategic etc.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore (4 ore / zi).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

24 – 25 februarie 2021, orele 09:00 – 13:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite CPD.

Cursurile ONLINE se vor organiza pe platforma ZOOM – o platformă gratuită pentru cursanți, care nu necesită crearea unui cont. Cursanţii vor avea nevoie de un laptop, tabletă sau telefon și conexiune la internet. Pentru detalii click aici.

Invitaţia este generată de către organizator sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor cu câteva zile înainte de data de începere a cursului. Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

 

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail. 

PERSOANA DE CONTACT

Gabriela Dumitrache, Specialist training

Tel: 0748.886.822; e-mail: gabriela.dumitrache@ibr-rbi.ro

 

 


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii