Implementarea noului cadru Basel IV – Online

Implementarea noului cadru Basel IV – Online

 Sigla_IBR_2017  deloitte logo online 

Comitetul de la Basel pentru supraveghere bancară („BCBS”) a prezentat oficial în decembrie 2018, noile recomandări pentru stabilirea cerințelor de capital pentru sectorul bancar , denumit  „Basel IV”. Aceste lucrări au completat activitatea pe care BCBS o desfășoară încă din 2012 pentru recalibrarea cadrului Basel III. Cerințele au fost transpuse în pachetul legislativ de Reducere a Riscurilor (RRM) privind capitalul bancar și lichiditatea, cuprinzând Directiva privind cerințele de capital (CRD V), Regulamentul privind cerințele de capital (CRR II) și Directiva privind Recuperarea și Rezoluțiile Bancare, emis la începutul lunii iunie 2019 vizând consolidarea rezistenței băncilor in cadrul UE.

Impactul Basel IV va fi semnificativ și va varia în funcție de locație, tipul băncii, modelul de afacere și nici un set de acțiuni nu ar putea aborda uniform fiecare situație . Pentru a se pregăti , băncile vor trebui sa își evalueze portofoliile individuale pentru a obține transparenta efectelor probabile asupra modelului lor de afaceri și pentru a elabora o strategie adecvata de gestionare a capitalului pentru a atenua impactul Basel IV, pe baza  propriei poziții.

Industria europeană a serviciilor financiare se va confrunta cu provocări strategice considerabile, făcând atât băncile, cât și supraveghetorii să se adapteze la schimbările de reglementare într-un ritm rapid și la o scară fără precedent.

OBIECTIVE

Acest seminar a fost conceput pentru a familiariza participanții cu noile cerințe de reglementare, concentrându-se, printre altele, pe reformele privind abordarea standardizata a riscului de credit, abordarea IRB, cuantificarea riscurilor, CVA si a abordărilor de risc operațional si îmbunătățiri ale indicatorului de levier.

AUDIENȚĂ

Seminarul se adresează în primul rând specialiștilor bancari implicați în managementul riscurilor, raportare financiară, audit intern etc.

CONȚINUT

  1. Basel IV – Imagine de ansamblu asupra modificărilor cheie
  2. Aspecte metodologice pe fiecare tip de risc
  3. Pachetele CRD V/ CRR II
  4. Confruntarea noilor cerinte în mod proactiv , prin adaptarea și optimizarea politicilor , proceselor și procedurile în cadrul instituției financiare

LECTORI

Elena Grigore

Elena este Director în Deloitte, Departamentul Risc și Reglementare Servicii Financiare. Are 10 ani de experiență în domeniul managementului riscului de credit. A fost implicata in proiecte de dezvoltare metodologica si implementare tehnica a cerințelor AIRB/IFRS 9 precum si modele interne de administrare a riscului de credit pentru instituții financiare din Romania si nu numai.

Andrada Tănase, FRM, ACCA

Andrada Tanase este Manager Senior în Departamentul Risc și Reglementare Servicii Financiare. Are 9 ani de experiență în consultanță pentru risc, raportare financiară, implementări IFRS și Basel III și audit în sectorul bancar și asigurări.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfășoară pe durata a 6 ore.

DATA

8 Octombrie 2020, orele 9:00 – 15:00 

Înscrierea la curs se face prin completarea fișei de înscriere.

IBR va organiza cursul ONLINE, pe platforma Microsoft Teams, asigurând lectori specializați și suport de curs.

La finalul cursului, participanților li se va înmâna un certificat emis de IBR, sub egida membrilor fondatori BNR si ARB, cu 5 credite CPD (Continuous Professional Development).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

CONTACT

Emilia Frunză, Training manager

Mobile phone: 0748886834

e-mail: emilia.frunza@ibr-rbi.ro


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii