Membrii fondatori
și

Introducere în Inteligența Artificială și Machine Learning

DATĂ SUSȚINERE CURS: 14 octombrie, 2022

DESCRIERE

Seminarul Introducere în Inteligență Artificială și Machine Learning se adresează persoanelor pasionate de tehnologie, care doresc să afle mai multe despre conceptele de Machine Learning și inteligență artificială, care sunt posibilele utilizări ale acesteia în viața de zi cu zi și mai ales, cum se pot aplica aceste tehnologii în domeniul bancar.

Pentru acest curs nu sunt necesare cunoștințe de programare; cu toate acestea, veți câștiga experiență practică în utilizarea algoritmilor de Machine Learning și inteligență artificială, în timp ce, în același timp, vă veți familiariza cu jargonul și veți afla cum această nouă tehnologie supranumită “noua electricitate” ne ajută atât în viața de zi cu zi (de la Google Assistant, la mașini autonome sau sisteme de recomandare în magazinele online), cât și în domeniul nostru de activitate (utilizări în diverse industrii, cu accent pe domeniul bancar).

GRUPUL ŢINTĂ

Specialişti din departamentele: Audit, IT, Risc, Controlling, MIS, Business Inteligence, Retail – Produse și Strategii, Digital etc.

TEMATICA

Concepte cheie

 • Ce este inteligența artificială și învățarea automată?
 • De ce a devenit Machine Learning un subiect atât de fierbinte?
 • Ce poate și ce nu poate face învățarea automată

Utilizări ale inteligenței artificiale

 • Utilizări ale inteligenței artificiale pe care probabil le folosiți
 • Exemple de utilizare în diverse industrii
 • Exemple de utilizare în domeniul bancar

Oamenii și învățarea automată

 • În contextul inteligenței artificiale, mai avem nevoie de inteligența umană?
 • Roluri necesare în învățarea automată

Învățarea automată în practică

 • Tipuri de învățare automată
 • Algoritmi de învățare automată
 • Dezavantaje și limitări în utilizarea învățării automate

Aplicații și studii de caz

 • Estimarea riscului de nerambursare al unui client bancar

LECTORI

Nedelcu Alin și Cosmin Cojocaru lucrează ca Lead Data Scientisti în Raiffeisen Bank. Ei au acumulat o experiență practică de peste 5 ani în domeniul Inteligenței Artificiale înființând competența de Advanced Analytics în interiorul băncii din care fac parte, atât ca set-up organizațional, dar și din punct de vedere strategie, guvernanță și adopție a tehnologiilor necesare. Cei doi au activat ca Lead Mentori în Elevator Lab 2020: Advanced Analytics track și susțin regulat cursuri de Inteligență Artificială și Machine Learning în cadrul grupului Raiffeisen.

Nedelcu Alin – formator autorizat, cu experiență bancară de peste 14 ani, specializat în modele de Machine Learning pentru zone ca Early Warning Systems, Anti Money Laundering, Markets si Risc. Alin reprezintă comunitatea de Advanced Analytics din Raiffeisen Romania.

Cosmin Cojocaru – formator autorizat, cu experiență bancară de peste 15 ani, specializat în modele de Machine Learning și Natural Language Processing pentru zone ca Risc, Corporate, Operatiuni și Eficientizare Procese. Cosmin a avut un rol important în adopția tehnologiilor de cloud pentru Machine Learning în Raiffeisen Romania.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

14 octombrie 2022, orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: Banca Națională a României şi Asociația Română a Băncilor), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT:

ROXANA IVAN

Tel. mobil: 0748.886.839

e-mail: roxana.ivan@ibr-rbi.ro