DESCRIERE
Seminarul Introducere în Inteligență Artificială și Machine Learning se adresează persoanelor pasionate de tehnologie, care doresc să afle mai multe despre conceptele de Machine Learning și inteligență artificială, care sunt posibilele utilizări ale acesteia în viața de zi cu zi și mai ales, cum se pot aplica aceste tehnologii în domeniul bancar.
Pentru acest curs nu sunt necesare cunoștințe de programare; cu toate acestea, veți câștiga experiență practică în utilizarea algoritmilor de Machine Learning și inteligență artificială, în timp ce, în același timp, vă veți familiariza cu jargonul și veți afla cum această nouă tehnologie supranumită “noua electricitate” ne ajută atât în viața de zi cu zi (de la Google Assistant, la mașini autonome sau sisteme de recomandare în magazinele online), cât și în domeniul nostru de activitate (utilizări în diverse industrii, cu accent pe domeniul bancar).
GRUPUL ŢINTĂ
Specialişti din departamentele: Audit, IT, Risc, Controlling, MIS, Business Inteligence, Retail – Produse și Strategii, Digital etc.
TEMATICA
Concepte cheie
- Ce este inteligența artificială și învățarea automată?
- De ce a devenit Machine Learning un subiect atât de fierbinte?
- Ce poate și ce nu poate face învățarea automată
Utilizări ale inteligenței artificiale
- Utilizări ale inteligenței artificiale pe care probabil le folosiți
- Exemple de utilizare în diverse industrii
- Exemple de utilizare în domeniul bancar
Oamenii și învățarea automată
- În contextul inteligenței artificiale, mai avem nevoie de inteligența umană?
- Roluri necesare în învățarea automată
Învățarea automată în practică
- Tipuri de învățare automată
- Algoritmi de învățare automată
- Dezavantaje și limitări în utilizarea învățării automate
Aplicații și studii de caz
- Estimarea riscului de nerambursare al unui client bancar
LECTORI
Nedelcu Alin și Cosmin Cojocaru au o experiență practică de peste 8 ani în domeniul Inteligenței Artificiale și algoritmilor de Machine Learning.
Ei au înființat competența de Advanced Analytics în interiorul Raiffeisen Bank, atât ca set-up organizațional, dar și din punct de vedere strategie, guvernanță și adopție a tehnologiilor necesare. Cei doi au activat ca Lead Mentori în cadrul Raiffeisen Bank Elevator Lab 2020: Advanced Analytics track și susțin regulat cursuri de Inteligență Artificială și Machine Learning.
Nedelcu Alin – conduce departamentul de Advanced Analytics din cadrul Raiffeisen Bank, formator autorizat, cu experiență bancară de peste 15 ani, specializat în modele de Machine Learning pentru zone ca Early Warning Systems, Anti-Money Laundering, Markets si Risc.
Alin reprezintă comunitatea de Advanced Analytics din Raiffeisen România.
Cosmin Cojocaru – Data Science Product Manager în cadrul Deutsche Bank, formator autorizat, cu experiență bancară de peste 16 ani, specializat în modele de Machine Learning și Natural Language Processing pentru zone ca Risc, Corporate, Operațiuni și Eficientizare Procese.
Cosmin a avut un rol important în adopția tehnologiilor de cloud pentru Machine Learning în Raiffeisen România și conduce streamul de Data Science Learning & Development din Deutsche Bank la nivel global.
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
7 martie 2025, orele 9:00 – 17:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs pe e-mail.
Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM.
La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: Banca Națională a României şi Asociația Română a Băncilor), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANĂ DE CONTACT:
ROXANA IVAN
Tel. mobil: 0748.886.839
e-mail: roxana.ivan@ibr-rbi.ro