SPĂLAREA BANILOR – ÎN SPATELE SCENEI

SPĂLAREA BANILOR – ÎN SPATELE SCENEI

online

  NOU

OBIECTIV

Programul prezintă conceptele teoretice ale prevenirii spălarii banilor însoţite la fiecare pas de analizarea unor studii de caz reale şi bazându-se pe experienţa profesională a lectorului. Exemplificările sunt adaptate industriei serviciilor financiare.

GRUP ŢINTĂ

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în aria de conformitate, ofiţerilor din front office implicaţi în activităţi directe cu clientul, personalului din departamentul juridic, de audit şi altor angajaţi care doresc o mai bună înţelegere a proceselor şi o recunoaştere a indicatorilor de suspiciune aferenţi tranzacţiilor cu potenţial suspect.

CONŢINUT

Tematica abordată în cadrul cursului se referă la:

  • Conformitatea în domeniul prevenirii spălării banilor şi etică – aşteptările în privinta angajaţilor
  • Măsuri legate de implementarea normelor KYC în scopul prevenirii şi combaterii spălării banilor – abordarea  beneficiarului real şi a persoanelor expuse politic
  • Când, cum şi de ce se întocmeşte un raport de tranzacţie suspectă
  • Tipologii de spălare a banilor
  • Studii de caz

LECTOR

Maria-Magdalena Calangiu, licenţiată în Drept, este Directorul Centrului Global de Conformitate ING, coordonând monitorizarea riscurilor specifice de conformitate, standardizate şi centralizate în numele funcţiei globale de conformitate la nivelul grupului ING.

Are o vastă expertiză juridică şi de conformitate, acumulată pe parcursul carierei sale de peste 20 de ani în diferite organizaţii, precum Ministerul Finantelor, O.N.P.C.S.B., Credit Europe Bank, ING, BRD-GSG.

Certificările sale internaţionale includ Diploma în Compliance – ICA & University of Manchester, UK; Certified AML Specialist – ACAMS, USA; MBA Open University UK, Executive Leadership Diploma – Oxford University. Din 2010 este certificată MMFPSPV şi MEN atât ca Formator cât şi ca Evaluator de competenţe profesionale. Dna Calangiu este autoarea analizei şi standardului pentru ocupaţia Ofiţer Conformitate precum şi a cursului subsecvent.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

28 iunie 2021, orele 09:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

Cursul se va desfasura ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

Persoană de contact:
Maria Plăişanu
Coordonator compartiment
Unitatea Cursuri de Scurtă Durată
Telefon mobil: 0748.886.846;
e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii