OBIECTIV
Seminarul prezintă modalitățile de aplicare practică a principalelor reguli impuse prin legislaţia internă și europeană consolidată în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor, precum și metode de evaluare a riscului de conformitate specific acestei arii. Ca metodologie, seminarul va avea un pronunţat caracter practic şi interactiv.
GRUP ŢINTĂ
Angajații din front office implicați în activităţi directe cu clientul, angajații cu responsabilităti în aria de conformitate, de audit, de risc și din departamentul juridic, din bănci şi din instituţii financiare nebancare.
CONŢINUT
Tematica abordată în cadrul cursului se referă la:
-
- Organizare internă pe „linii de apărare”, responsabilităţi, de ce e importantă definirea scopului funcţiei, a liniilor de raportare şi a relaţiei cu alte funcţii
- Măsuri legate de implementarea regulilor în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor – în special abordarea beneficiarului real şi a persoanelor expuse politic
- Metode de evaluare a riscului de conformitate aferent spălării banilor
- Tipologii de spălare a banilor
- Exerciţii practice pe grupe de lucru
LECTOR
Maria Magdalena CALANGIU, licenţiată în Drept, este Directorul Centrului Global de Conformitate ING, coordonând monitorizarea riscurilor specifice de conformitate, standardizate şi centralizate în numele funcţiei globale de conformitate la nivelul grupului ING.
Are o vastă expertiză juridică şi de conformitate, acumulată pe parcursul carierei sale de peste 21 de ani în diferite organizaţii, precum Ministerul Finanţelor, O.N.P.C.S.B., Credit Europe Bank, ING, BRD-GSG.
Certificările sale internaţionale includ Diploma în Compliance – ICA & University of Manchester, UK; Certified AML Specialist – ACAMS, USA; MBA Open University UK, Executive Leadership Diploma – Oxford University.
Din 2010 este certificată MMFPSPV şi MEN atât ca Formator cât şi ca Evaluator de competenţe profesionale. Dna Calangiu este autoarea analizei şi standardului pentru ocupația Ofițer Conformitate precum și a cursului subsecvent.
DURATA CURSULUI
Cursul se desfăşoară pe durata a 16 ore (două zile)
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
16 – 17 iunie 2023, orele 900 – 1700
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.
Cursul se va desfasura ONLINE, pe platforma Zoom.
La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
Persoană de contact:
Maria PLĂIŞANU
Coordonator compartiment
Unitatea Cursuri de Scurtă Durată
Telefon mobil: 0748.886.846;
e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro