Membrii fondatori
și

Cunoaşterea clientelei prin prisma aplicării sancţiunilor internaţionale

DATĂ SUSȚINERE CURS: 3 februarie, 2023

 

OBIECTIV

Programul prezintă legislaţia consolidată şi cele mai bune practici privind sancţiunile internaţionale, adoptate de ONU, UE şi SUA cu scopul de a determina schimbarea unor activităţi sau politici neconforme cu anumite standarde de conduită împărtăşite de comunitatea internaţională.

Ca metodologie, cursul va avea un pronunţat caracter practic şi interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizându-se prin analizarea unor studii de caz şi experienţă proprie. Exemplificările vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

GRUP ŢINTĂ

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în aria de conformitate, personalului din front office implicat în activităţi directe de decizie a alertelor primare privind sancţiunile internaţionale, celui implicat în gestiunea relaţiei cu clientul, precum şi personalului din departamentul juridic.

CONŢINUT

Tematica abordată în cadrul cursului se referă la:

  1. Legislaţia internaţională şi internă consolidată
  2. Tipuri de sancţiuni
  3. Sancţiuni sectoriale şi specificul acestora (ex. Regulamentul U.E. nr. 833/2014, avizul UE din 08.06.2021 ref. art. 2 (2) din Regulamentul 269/2014, etc.)
  4. Consecinţele încălcării sancţiunilor internaţionale
  5. Ţări cu risc foarte înalt
  6. Filtrarea iniţială şi periodică a clienţilor şi verificarea tranzacţiilor
  7. Detalierea procesului de ingheţare a fondurilor
  8. Studii de caz şi tipologii detectate în practică, prezentate de invitaţi speciali

 

LECTOR

Maria Magdalena CALANGIU, licenţiată în Drept, este Directorul Centrului Global de Conformitate ING, coordonând monitorizarea riscurilor specifice de conformitate, standardizate şi centralizate în numele funcţiei globale de conformitate la nivelul grupului ING.

Are o vastă expertiză juridică şi de conformitate, acumulată pe parcursul carierei sale de peste 21 de ani în diferite organizaţii, precum Ministerul Finanţelor, O.N.P.C.S.B., Credit Europe Bank, ING, BRD-GSG.

Certificările sale internaţionale includ Diploma în Compliance – ICA & University of Manchester, UK; Certified AML Specialist – ACAMS, USA;  MBA Open University UK, Executive Leadership Diploma – Oxford University.

Din 2010 este certificată MMFPSPV şi MEN atât ca Formator cât şi ca Evaluator de competenţe profesionale. Dna Calangiu este autoarea analizei şi standardului pentru ocupația Ofițer Conformitate precum și a cursului subsecvent.

INVITATI SPECIALI

Sorana Zikeli, este un profesionist pasionat de conformitate din cadrul Centrului Global de Conformitate ING, certificat ICA si CAMS, cu peste 10 ani experienţă în conformitate, AML/CFT, sancţiuni internaţionale şi screening. Lucrează într-un mediu complex, cu echipe internaţionale, fiind specializată pe temática specifică, implementând procesele specifice Hit handling ( liniei a doua de apărare) într-un mediu centralizat şi standardizat.

Violeta Nita – Zygouropoulos,  este un profesionist în  conformitate din cadrul Centrului Global de Conformitate ING,  cu o viziune holistică a activităţii bancare formata în peste 19 ani de experienţă, în functţi ce implică relaţia directă cu clienţii cât şi în cadrul departamentelor de conformitate. Deţine certificarea Global Sanctions Specialist în cadrul  ACAMS, CGSS, având o preocupare continuă de informare şi dezvoltare personală dar şi de a transmite mai departe cunoştinţşele acumulate.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore (o zi)

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

3 februarie 2023, orele 1000 – 1800

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va desfasura ONLINE, pe platforma Zoom. 

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori:  BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

Persoană de contact:

Maria PLĂIŞANU

Coordonator compartiment

Unitatea Cursuri de Scurtă Durată

Telefon mobil: 0748.886.846;

e-mail: maria.plaisanu@ibr-rbi.ro

noutăți

16 februarie, 2023

PERIOADĂ DESFĂȘURARE CURS:

16 februarie
- 17 februarie | 2023
22 februarie, 2023

PERIOADĂ DESFĂȘURARE CURS:

22 februarie
- 23 februarie | 2023
22 martie, 2023

PERIOADĂ DESFĂȘURARE CURS:

22 martie
- 23 martie | 2023