OBIECTIV:
Seminarul urmărește să dezvolte participanților noi abilități în comunicarea on line, care, treptat va deveni principalul mod de acțiune. Vor fi prezentate noile reguli de etichetă în conversațiile online, modul de scriere al mesajelor transmise pe E-mail, folosirea prescurtărilor în mesajele text, ținuta în fața calculatorului, modul de prezentare a componentei grafice a documentelor, capacitatea de a citi limbajul non-verbal și paraverbal doar prin analiza feței interlocutorului, și alte elemente care, practic, abordează o lume în care vor reuși doar cei care răspund rapid și eficient la schimbări.
GRUPUL ŢINTĂ:
Cursul se adresează angajaţilor din departamentele de Dezvoltare Afaceri, salariaţilor care vor să-şi îmbunătăţească abilităţile de negociere, personalului cu competenţe manageriale, precum şi altor persoane care doresc să utilizeze corect protocolul şi eticheta în afaceri şi să deprindă abilităţile necesare relaţionării în mediul de business local şi internaţional.
CONŢINUT:
- Eticheta reprezintă regulile de comportare politicoasă în viața de toate zilele în mediul real, dar și în cel virtual.
- Internetul este o extensie a societății. Internetul nu este o lume nouă, ci o prelungire a celei existente.
- Neticheta este o combinație de cuvinte care fac conexiunea între network și comportarea politicoasă în mediul online. Folosind resursele pe care le oferă comunicarea prin rețelele sociale, dar și ținând cont de restricțiile pe care le impune eticheta este necesară cunoașterea modului în care acestea se sprijină sau se exclud în mediul on line.
- Comunicarea prin internet a dus la apariția unei contracții ale cuvintelor internet și citizen, ceea ce a însemnat: netizen. Aceasta se referă la utilizarea internetului pentru participarea individului în societate, într-o manieră productivă și socială.
- Evoluția sanitară a societății actuale, dar și permanenta preocupare în creșterea responsabilă a eficienței comunicării în condițiile respectului reciproc au dus la o revizuire a regulilor de comportare politicoasă și preluarea sau respingerea celor clasice. Aceasta a generat noi moduri de comportare a cetățenilor care nu-și mai strâng mâna când fac cunoștință, dar comunică și participă la proiecte, uneori chiar și atunci când, fizic nu s-au întâlnit niciodată.
Dr. Sergiu Medar a fost diplomat şi are o vastă experienţă în domeniul informaţiilor, acumulată pe parcursul carierei sale: Consilier prezidenţial – Departamentul Securităţii Nationale, Şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii şi membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării; Şef al Direcţiei Informaţii Militare şi Director General în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. A avut misiuni diplomatice în SUA, Canada, Brazilia şi Argentina. Este profesor universitar la Academia Naţională de Informaţii unde predă cursuri de Diplomaţia Apărării, Teoria negocierilor şi Teoria crizelor. De asemenea, este profesor asociat la Universitatea Babes Bolay din Cluj Napoca unde predă cursuri de Diplomaţia Apărării şi Business/Competitive Intelligence.
DURATA CURSULUI
Cursul se desfăşoară pe durata a 4 ore.
PERIOADA DE DESFĂŞURARE:
19 mai 2022, orele 9:00 – 13:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.
Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.
La finalul cursului, participantilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANĂ DE CONTACT:
Anca Străchinescu,
tel: 0748886818