Membrii fondatori
și

Instrumente financiare la nivelul european

OBIECTIVUL CURSULUI

Cursul îşi propune trecerea în revistă a principalelor elemente de tehnicitate aferente instrumentelor financiare la nivel european, atât din perspectiva îndeplinirii tuturor condiţionalităţilor de Politici şi Programe, cât şi a unei potenţiale cereri agregate. Măsurarea impactului direct şi indirect la nivel economic, social şi de mediu va fi explicat şi aprofundat în cadrul unor studii de caz.

GRUPUL ŢINTĂ

Consultanţi, antreprenori, personalul din sistemul financiar – bancar din departamentele de analiză, fonduri nerambursabile, creditare, risc, middle managementul din aceste instituţii, funcţionari publici implicaţi în accesarea fondurilor europene nerambursabile, precum şi alte persoane interesate de tematica propusă.

CONŢINUT

  • Scurtă prezentare a principalelor Politici ale UE pentru actuala perioadă de programare;
  • Contextul european, prevederi legislative şi provocări; InvestEU;
  • Condiţii economice şi sociale favorabile instrumentelor financiare;
  • Construcţia instrumentelor financiare (analiza cererii din perspectiva economiei comportamentale);
  • Instrumente verzi şi sustenabile;
  • Studii de caz

LECTOR

Dr. Iulia Teodora Paşa, European Policies and Affairs Executive, Alpha Bank Iulia Paşa are o vastă experienţă în domeniul politicilor si programelor europene (inca din perioada de pre-aderare), precum si in domeniul financiar bancar şi în training, ocupând o serie de poziţii de conducere în mai multe instituţii de credit, cum ar fi: Patria Bank, Eximbank, Volksbank şi Alpha Bank. Este de asemenea consultant expert evaluator al proiectelor cu finantare directa de la CE. Ultimii ani i-a dedicat exclusiv accesării, evaluarii şi implementării de proiecte cu finanţare nerambursabila, elaborarii de puncte de vedere pe tematica politicilor si afacerilor europene, participarii ca speaker la evenimente europene de marca. În prezent este lector asociat al IBR şi membru al Comisiei pentru Fonduri Europene din cadrul ARB.

DURATA CURSULUI ŞI PERIOADA DE DESFĂŞURARE:

15 – 16 decembrie 2022, între orele: 9:00 – 17:00 (două zile)

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: Banca Națională a României şi Asociația Română a Băncilor), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT

Georgiana Gojgărea

Training specialist

Tel.: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro