Membrii fondatori
și

Business Communication Masterclass

DATĂ SUSȚINERE CURS: 11 octombrie, 2024

Suntem ceea ce comunicăm! Abilitățile de prezentare au devenit mai importante ca oricând, mai ales într-o lume în care comunicarea este din ce în ce mai rapidă, iar răbdarea din ce în ce mai scurtă.

Studiile arată că cea mai mare teamă a oamenilor este vorbitul  în public. De asemenea, avansarea în carieră se realizează mult mai ușor datorită unor abilități de vorbire corectă cumulată cu capacitatea de prezentare a unor situații complexe în mesaje vizuale de impact.

Programul de pregătire face parte din categoria celor de aprofundare privind vorbitul în public prin: (1) exerciții de dicție și tehnici de body language și (2) metode de analiză, structură și prezentare.

OBIECTIVE

 • Îmbunătățirea limbajelor corporale
 • Corectarea elementelor dicției (pronunție, intonație, volumul vocii, ritmul vorbirii, respirație)
 • Experimentarea stărilor pe durata prezentărilor
 • Învățarea și practicarea metodelor și a procesului de transmiterea a informațiilor de impact
 • Oferirea de metode pentru structurarea prezentărilor de afaceri (ex. PowerPoint)
 • Iterarea dezvoltării unor prezentări de succes
 • Proiect

CONŢINUT

Modulul 1

 • Cum ne pregătim discursul (ce facem înainte de a ține discursul, timpi, puncte de interes, simularea discursului fără audiență)
 • Ce gesturi facem în timpul discursului? (limbajul non-verbal, poziție, importanța gesticii)
 • Cum țin minte ce am de zis, fără să mă blochez? Cursivitatea prezentării

 Modulul 2

 • Cum obțin o dicție mai bună? Limbajul verbal + limbajul paraverbal, atenția publicului

Modulul 3

 • Aplicații și exerciții
 • Proiect

Modulul 4

 • Analizarea informațiilor și structurarea ideilor principale
 • Analizarea greșelilor tipice din prezentările de tipul PowerPoint
 • Învățarea principiile de realizarea a prezentărilor de impact
 • Utilizarea elementelor vizuale, a șabloanelor și a instrumentelor pentru elaborarea prezentărilor
 • Exersarea teoriilor învățate prin exerciții și simulări
 • Evaluarea prezentărilor și identificarea zonelor de îmbunătățire

GRUP ŢINTĂ

Programul este adresat tuturor angajaților care, prin natura job-ului, vorbesc în public sau direct cu clienții, promovează compania prin apariții în presă sau dețin o funcție de conducere, care implică relaționarea cu angajații.

LECTOR

Sorin Anagnoste este lector și prodecan la Facultatea de Administrarea Afacerilor în limbi străine din cadrul ASE București. Predă discipline legate de StrategieModele de afaceri online și Antreprenoriat în tehnologie. Competențele sale principale sunt legate de automatizare inteligentă, antreprenoriat, management strategic, design thinking, predare și formare şi are un doctorat in Administrarea Afacerilor (2012). Din 2015 până în 2020 a lucrat pentru Ernst & Young în cadrul departamentului Intelligent Automation. Are cunoștințe și experiență practică cu alte tehnologii care ajută companiile să realizeze automatizarea end-to-end (de exemplu, RPA, Chatbots, Process Mining, Data Mining, Intelligent OCR). De asemenea, experiența sa practică a fost acoperită pe mai mult de douăzeci de articole academice în reviste de specialitate, fiind astfel cel mai citat expert român în domeniul automatizării inteligente. El este certificat în Design Thinking de către compania IDEO și predă acest program pentru organizații, start-uri și asociații non-profit.

INVITAT SPECIAL

Mihai Crăciun, cu o vastă experiență în televiziune și radio, este un specialist în comunicare și unul dintre cei mai apreciați formatori de dicție din România. Mihai are un master în Comunicare și Relații Publice la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică. În cei 8 ani de activitate, Mihai Crăciun a instruit cu succes peste 5.000 de profesioniști din cele mai diverse domenii de activitate, detectând cu ușurință dicția deficitară și perfecționându-le discursul liber atât în limba română, cât și în limba engleză.

Expertiza sa este recunoscută la nivel național și a colaborat cu mai multe posturi de televiziune și radio, printre care PRO TV, TVR, Radio România Actualități, Rock FM, Magic FM și Kiss FM. Ca pasionat de radio, a lucrat ca prezentator de emisiuni timp de 8 ani, la Radio Guerrilla, Gold FM și Radio Tananana. În prezent, este deseori invitat în calitate de comentator sportiv la Prima Sport, Orange Sport și PRO TV și este, de asemenea, gazda unui podcast (Crăciun tot anul).

PERIOADA SI DURATA DE DESFĂŞURARE

11 octombrie 2024, în intervalul orar 9.00 – 17.00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT:

Georgiana Gojgarea, Training specialist

tel.: 0748.886.819, e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro