Membrii fondatori
și

Tipuri de fraudă cu mijloace de plată electronică – identificare şi prevenţie

DATĂ SUSȚINERE CURS: 25 octombrie, 2024


OBIECTIVE

La finalul cursului, participanţii urmează să dobândească noţiuni de bază în privinta legislaţiei existente în domeniul infracţiunilor cu mijloace de plată electronica, urmând a fi capabili să înteleagă care sunt principalele tipuri de fraudă, precum şi măsurile ce pot fi luate în vederea prevenirii/limitării acestor fraude.
Totodată, participanţii la curs urmează să devină familiarizaţi cu tendinţele actuale existente în domeniul plăţilor prin intermediul monedelor virtuale.

GRUP TINTA

Cursul este recomandat în special angajaţilor care desfăşoară activităţi în departamentele antifraudă, control intern, audit intern, conformitate, securitate bancară, analiză credite PF/PJ, etc.

TEMATICA

  1. Aspecte Legislative in Domeniul Infractiunilor cu Mijloace de Plata Electronica
  2. Skimming vs. Shimming
  3. Atacurile Informatice asupra ATM-urilor
  4. Tranzactiile online (CNP Fraud)
  5. Forumurile de Carding si „Pietele Underground”
  6. Blockchain si monedele electronice

LECTOR

Ionuţ Stoica  este „Training officer” în cadrul CEPOL (Agentia Europeana de Training pentru Autoritatile de Aplicare a Legii)Anterior, a ocupat poziţia de Senior Project Officer în cadrul Consiliului Europei – Oficiul de luptă împotriva Criminalităţii Informatice, având atribuţii în domeniul implementării programelor de asistenţă a statelor în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte întărirea capacităţilor de  prevenire şi combatere a criminalităţii informatice. Are o experienţă de peste 11 ani în domeniul combaterii criminalităţii informatice, anterior deţinand funcţia de şef al Biroului de Combatere a Fraudelor Informatice şi a celor cu Mijloace de Plată Electronică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, al  Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi a unui master în domeniul Managementului Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. Ionuţ a participat la un internship în cadrul NCFTA – National Cyber Forensics and Training Alliance, Pittsburgh, SUA, deţinând şi numeroase certificări în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor informatice.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

25 octombrie 2024, orele 9:00 – 17:00.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. 

La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT

Anca Strachinescu

Telefon: 021 327 50 87

Telefon mobil: 0748 886 818

e-mail: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro