Atelierul neconventional CREATIVE MINDS FOR LEADERSHIP sau Viata are gust! cu Anca Sigartau

Atelierul neconventional CREATIVE MINDS FOR LEADERSHIP sau Viata are gust! cu Anca Sigartau

CONCEPTUL ATELIERULUI

O experienţă provocatoare în care experimentăm şi folosim instrumente şi tehnici de a comunica cu adevărat şi cu impact.

Un eveniment neconvenţional ce ţine cont de personalitatea fiecărui participant. Un instrument practic, puternic, pentru oricine vrea să propage o idee şi/sau să promoveze o companie.

Jocurile sunt aceleaşi: au propriile reguli şi împart lumea în învingători şi învinşi… Indiferent de rezultat ele fac istorie când miza şi jucătorii ies din convenţional. Un workshop ce dirijează fiecare personalitate spre poziţia de învingător.

Un atelier aplicat pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare creativă şi neconvenţională. Exersarea tehnicilor teatrale, de autocunoaştere şi creativitate vizează crearea de deprinderi necesare celor care ocupă poziţii ierarhice importante în organizaţii sau companii de orice fel, sau care conduc echipe diverse şi de ce nu, perfecţionării propriei naturi umane.

O experienţă ce ii va ajuta pe participanţi să descopere forţa cuvântului, a gestului, să devină propriul stăpân prin gestionarea corectă a emoţiilor, gândurilor exprimate prin mişcări, priviri, ton, dicţie utilizate corect şi creativ.

Atelierul este interactiv şi participativ, fiind în principal util celor ce coordonează echipe şi celor cu expunere publică, care vor să devină mai buni comunicatori, celor care susţin prezentări, consultanţilor, managerilor etc., şi oricărei persoane interesate de tematică şi conceptul propus.

OBIECTIVE

Atelierul este conceput pentru a dezvolta abilităţile necesare susţinerii unui discurs public, pentru îmbunătăţirea performanţelor în actul comunicării, în vederea influenţării atitudinii celor din jur şi a creşterii propriei performanţe.

Dacă privim cu atenţie în jurul nostru vom descoperi o lume în care fiecare poate fi actor în genuri diferite – drame sau comedii -, dar elementul comun al spectacolelor este acelaşi scop al personajelor: dobândirea iubirii, puterii, a recunoaşterii şi a gloriei. Felurile (cum şi ce) de a duce la îndeplinire scopurile în această luptă este o adevărată artă ce se bazează pe tehnici teatrale, tehnici de autocunoaştere, pe educaţie şi cultură.

Vom identifica aşteptările fiecărui participant, apoi vom stabili obiectivul şi tehnicile necesare atingerii obiectivului.

Personalizarea psihologică îl transformă într-un laborator de creaţie în cadrul căruia fiecare va descoperi în el însuşi capacitatea de a depăşi situaţiile potrivnice şi de a le utiliza în mod constructiv în viaţa de zi cu zi. Puterea „ actorului” va arăta cum se pot transforma conflictele, provocările şi eşecurile în ceva pozitiv, pe scurt, să reuşim chiar şi în situaţii dificile. Pregătirea se va face printr-o atenţie aparte acordată componentei fizice, limbajului gestual şi corporal în ansamblu, precum şi performanţei în actul comunicării.

TEHNICI TEATRALE
 • imagine
 • gestică
 • corporalitate
 • personaj şi personalitate
 • prezenţă publică
 • prestanţă
 • exerciţii
TEHNICI DE DISCURS
 • miză
 • obiectiv
 • argument
 • problematică
 • rostire
 • între logică şi emoţie
 • de la vorbire la elocinţă
CREATIVITATE
 • ieşire din concretul imediat
 • multidisciplinaritate
 • schimb de idei
 • tipuri de creaţie
 • jocuri

 COACH

Anca Sigartău a absolvit Academia de Teatru şi Film-Bucureşti, secţia actorie, clasa prof Dem Radulescu, are un master de regie şi este Doctor în Arte – Magna Cum Laudae. Actor şi regizor la Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, a interpretat cu succes o serie de roluri în piese celebre. De asemenea, a mai interpretat diverse roluri în teatru de televiziune şi seriale TV, a prezentat o serie de emisiuni culturale pe diferite posturi TV, a participat la o serie de emisiuni de divertisment şi a avut roluri în filme de lung metraj. De-a lungul carierei artistice a obţinut o serie de premii şi distincţii importante şi a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale. Deţine şi experienţă academică: a fost profesor de teatru la Westminster Schools of Augusta, GA, USA şi profesor univ. dr. la Catedra Arta actorului la Universitatea Spiru Haret, Bucureşti.

PERIOADA DE DESFASURARE

1 zi, cu durata de 6 ore (între 1000-1600).

Numărul participanţilor la atelier este de max. 10 – 12 persoane.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail

PERSOANA DE CONTACT

Mihaela Radu, Training Specialist

Telefon: 0372 394 422; 021 327 50 87

Telefon mobil: 0748.886.807,

e-mail: mihaela.radu@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii

 


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii