Membrii fondatori
și

Business & competitive intelligence for your daily job (consultanţi, consilieri, front-office, vânzări directe, CRM)

OBIECTIV

Însuşirea de către participanţi a unui set de cunoştinţe specifice domeniului Business & Competitive Intelligence, care poate fi utilizat de către aceştia în activitatea proprie. Seminarul constituie o inițiere practică din perspectiva experţilor în Intelligence, cu privire la raportarea și utilizarea datelor şi informațiilor în procesul de luare a deciziilor.

GRUPUL ŢINTĂ

Seminarul este util personalului din front-office, vânzări directe, managementul relaţiei cu clienţii, consultanţilor, consilierilor, tuturor angajaţilor dintr-o companie/instituţie financiară, care prin gestionarea informaţiilor despre produse, servicii, clienţi, competitori şi despre mediul în care organizaţia îşi desfăşoară activitatea sau are interese, contribuie la susţinerea proceselor decizionale ale managementului.

CONŢINUT

  • Noţiuni specifice de Business & Competitive Intelligence;
  • Cum se creează un produs de Business & Competitive Intelligence şi înțelegerea rolului acestuia în luarea deciziilor;
  • Procesul de Intelligence: Modelul Ciclului de Intelligence;
  • Selectarea nevoilor prioritare de informaţii;
  • Planificarea culegerii de informaţii;
  • Culegerea legală de informaţii;
  • Procesarea, analiza şi sinteza informaţiilor;
  • Diseminarea informaţiilor;
  • Impactul unui produs de tip Intelligence asupra deciziei de business.

LECTORI

Dr. Adriean Pârlog are peste 25 de ani de experienţă în domeniul Intelligence şi a deţinut funcţia de Şef al serviciului de analiză informaţii militare. În prezent este profesor asociat la Universitatea Lucian Blaga şi la Universitatea Babeş Bolyai, membru în comisii de admitere la cursul postuniversitar de Informaţii Militare, membru în comisii la Colegiul Naţional de Apărare, conducător ştiinţific, etc. A absolvit Facultatea de Cibernetică Economică şi Statistică – Specialitatea Cibernetică Economică, după care a urmat un curs postuniversitar de Specializare în Modelarea şi simularea fenomenelor economico – sociale în cadrul ASE. Deţine titlul de Doctor obţinut de la Academia de Înalte Studii Militare, unde a absolvit şi un curs postuniversitar de informaţii militare. Aria sa de expertiză include: intelligence & business intelligence, teoria informaţiilor, modelarea şi simularea proceselor economice şi sociale.

Dr. Ionuţ Corduneanu este specialist în informaţii şi securitate, consultant în informaţii pentru afaceri şi doctorand la Academia Naţională de Informaţii, vicepreşedinte al Asociaţiei Specialiştilor în Informaţii pentru Afaceri (asia.org.ro), membru al Strategic & Competitive Intelligence Professionals (scip.org) şi redactor-şef adjunct al revistei Business/Competitive Intelligence. De asemenea, este trainer autorizat ANC, livrând în mod curent cursuri în domeniul informaţiilor pentru afaceri. Este licenţiat în comunicare socială-informaţii (ANI) şi are o practică de peste 13 ani în domeniul intelligence.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

6 aprilie 2021, orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT

Anca Străchinescu,

Specialist formare

Tel.: 0372.394.424,

e-mail: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro