Membrii fondatori
și

European Money Week, Editia III-a, 28 martie 2017

 ARB   Sigla_IBR_2017 

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) organizează, în săptămâna 27 – 31 martie 2017, cea de a treia ediţie a programului EUROPEAN MONEY WEEK. Institutul Bancar Român (IBR) este partenerul educaţional al comunităţii bancare în acest program.

Programul European Money Week, care a debutat în anul 2015, se desfăşoară simultan în statele membre ale Uniunii Europene fiind o acţiune iniţiată de asociaţiile bancare membre ale Federaţiei Bancare Europene (FBE). Obiectivul organizării European Money Week la nivelul Uniunii Europene este creșterea nivelului de conștientizare privind importanța educației financiare. Educația financiară promovează o relație echilibrată între clienți și bănci la nivel micro, iar la nivel macro clienții bancari educați asigură stabilitatea sistemului.

În cadrul primei ediţii a European Money Week, Asociaţia Română a Băncilor a lansat site-ul dedicat de educaţie financiară www.educatiefinanciara.info din dorinţa de a promova pentru publicul larg informaţiile de natură financiar bancară care permit asumarea corespunzătoare a drepturilor, obligaţiilor şi riscurilor de natură financiară. În anul următor, în cadrul celei de-a doua ediţii a programului, ARB şi IBR au organizat în 14 şi 16 martie 2016 două evenimente: „Rolul industriei financiare în economie şi costul educaţiei financiare” şi Importanţa educaţiei financiare pentru un tânăr antreprenor”.

Anul acesta, Asociaţia Română a Băncilor şi Institutul Bancar Român vă propun conferinţa „Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparenţă şi riscuri”. Evenimentul se desfăşoară în data de 28 martie 2017, începând cu ora 10:30, la Institutul Bancar Român, Aula “Costin Murgescu”.

Participanţilor li se va elibera un certificat emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră la eveniment până pe data de 27 martie 2017, ora 12:00, pe e-mail, la adresa: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro.

Participarea este gratuită, pe bază de confirmare și în limita locurilor disponibile.

Agenda EMW

Click aici pentru imagini din timpul evenimentului.

Prezentări speakeri:

Sergiu MANEA –  Preşedinte Executiv, Banca Comercială Română

Dragoș BOGDAN – Senior Partner STOICA & Asociaţii

Elena IACOB – Partner, Zamfirescu Racoți & Partners

Ana ATANASIU – Managing Associate, Partner Reff & Associates, Deloitte Legal

Rodica TUCHILĂ  – Consilier financiar bancar, Asociația Română a Băncilor

Cornelia JILOAN – Director Direcţia Conformare, Banca Transilvania