Educatie financiara pentru copii de 8 – 14 ani !

Educatie financiara pentru copii de 8 – 14 ani !

online

   

Educația financiară un cadou util pentru întreaga viață a copilului și a adultului care va deveni

OBIECTIV

Cursul de educație financiară online, desfăşurat pe platforma Zoom, îşi propune în cele 6 lecții, în ritm de 2 lecții pe săptămână, să vină în sprijinul dumneavoastră cu informații și deducții care să le formeze copiilor un comportament financiar responsabil și echilibrat. Atitudinile care vor fi dezvoltate sunt legate de organizare, planificare și bugetare, gândire critică, analitică și creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor, luarea deciziilor în urma analizei, atitudine pozitivă față de bani și valori.

CONŢINUT

Ce sunt banii și care este rolul lor, la nivel individual și de societate.

  1. Sentimentele noastre legate de bani și valori.
  2. Cum obținem bani și cum îi administrăm corect.
  3. Care este diferența dintre nevoie și dorință, cum facem o listă de priorități, un buget, cum stabilim un obiectiv, cum luăm decizii și ce sunt consecințele.
  4. Cum cheltuim banii înțelept. Care este valoarea banilor, diferență dintre preț și valoare.
  5. De ce să economisim, care este rolul economisirii și cum să facem asta.
  6. Care este rolul băncii și ce se întâmplă într-o bancă.
  7. Ce înseamnă generozitatea, voluntariatul, donațiile și rolul lor.
  8. Ce este riscul și cum îl gestionăm. Ce înseamnă siguranța legată de bani și valori.

 

Copiii vor primi și exerciții suplimentare pe care să le facă acasă:

– individuale: cum ar fi să își construiască propriul buget, să își facă un inventar al lucrurilor pe care le au și la care ar pute renunța, să își definească obiective etc

– împreună cu familia: cum ar fi să își facă o listă de cheltuieli lunare, să defineasă obiective la nivelul familiei etc.

Scopul exercițiilor este de a exersa informațiile primite dar și de a implica restul familiei alături de el.

Implicarea părinților ar face informația mai utilă iar atitudinea față de bani, logica deciziilor legate de bani și restul conceptelor de educație financiară să poată fi implementate mai departe acasă.

GRUPUL ŢINTĂ

Acest program se adresează în primul rând copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 – 14 ani dar şi părinţilor, viitorilor părinţi şi tuturor celor care doresc să se pregătească pentru a însoţi copiii spre devenirea lor.

PREZENTAREA LECTORULUI

Anamaria Ciuhuţă –  specialist financiar-bancar, cu o experienţă de 20 de ani în domeniu, trainer certificat de peste 10 ani, începutul fiind ca lector IBR, blogger, content writer, realizator emisiuni TV online pe teme de antreprenoriat și parenting la BiziLiveTV, speaker evenimente, specialist invitat în emisiuni legate de educație financiară pentru copii și adulți, TedX speaker, expert financiar Thrive Global România, fondator www.financialparenting.eu.

PERIOADA SI LOCUL DE DESFĂŞURARE

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom

6 ore: 7, 9, 11, 14, 16 si 18 iunie 2021

în intervalul 18.30 – 19.30

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Accesul pe platforma ZOOM se va face cu ajutorul unui link pe care il vom transmite cursantilor, pe email, cu doua zile inainte de inceperea cursului.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB).

Plata se va face integral, cu cel puţin patru zile înainte de începerea cursului, în contul Institutului Bancar Roman numărul RO93BTRLRONCRT0261315401, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani (pe ordinul de plată va rugăm să specificaţi numele cursanţilor şi titlul cursului).

În cazul în care un participant anunţă retragerea sa de la curs cu 1-2 zile, înainte de începerea cursului, din taxa de participare se reţine un procent de 17 %.

În cazul în care un participant anunţă retragerea la data începerii cursului, taxa de participare nu se mai restituie. În toate cazurile există posibilitatea înlocuirii participantului retras cu un alt participant, caz în care nu se percepe nici o penalizare.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT:

Georgiana Gojgărea                                                                                              

Training specialist                                                                                    

Telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii