Membrii fondatori
și

European Money Quiz 2021

ARB logo ok

 EMQ_Logo_EU-smaller-3 Sigla IBR 30 ani

European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE), care este implementată în România de Asociația Română a Băncilor (ARB), în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român (IBR).

Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week, program care se va derula anul acesta în perioada 22 – 26 martie 2021.

Au început înregistrările pentru finala națională a European Money Quiz, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani*. Înregistrați-vă acum pentru a lua parte la concursul naţional care va avea loc joi, 25 martie 2021, ora 13.00, printr-un eveniment online live susținut pe Kahoot!, o platformă de învățare online, și Zoom.

Gazda concursului va fi prezentatorul de televiziune Cabral Ibacka. Nu este pentru prima dată când Cabral se implică în proiectele de educație financiară. Cabral este și gazda concursului cu întrebări despre bani și banking, „La Taclale și Parale”, dezvoltat pe platforma comunității bancare Dreptul la Banking.

Participanții / clasele concurente din România se pot înscrie pentru a concura prin intermediul IBR trimițând un mail la anca.strachinescu@ibr-rbi.ro până la data de 22 martie 2021.

*Competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani (elevii trebuie să aibă 13 ani împliniți la data de 25 martie 2021 și 16 ani neîmpliniți la data finalei europene care se desfășoară la data de 20 aprilie 2021). Încălcarea prevederilor privind vârsta conduce la descalificarea automată a câștigătorilor.

Concursul se desfăşoară în două etape:

  1. Finala națională

Concursul național se va organiza la data de 25 martie 2021, ora 13.00, simultan pentru toate liceele/școlile înscrise în competiţie. Fiecare elev va susţine testul de acasă sau de la școală dacă contextul pandemic va permite. Pentru a oferi posibilitatea tuturor participanților să se logheze, se va acorda un timp de 15 minute.

Pentru a raspunde, sunt necesare 2 device-uri. Întrebările vor fi afișate pe un ecran, iar răspunsurile vor fi transmise de pe un alt dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă etc.).

  • Câștigătorii la nivel național vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp, pe platforma online Kahoot!
  • ARB va acorda trei premii pentru elevi. Astfel, câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.267 lei brut (3.000 lei net), câștigătorul premiului II va beneficia de 2.156 lei brut (2.000 lei net) și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.044 lei brut (1.000 lei net). Premiile vor fi acordate elevilor care au oferit cele mai multe răspunsuri corecte la întrebări în cel mai scurt timp. Toate obligațiile fiscale revin în sarcina ARB cu prezentarea actelor de identitate ale premianților.
  • Profesorii coordonatori vor ajuta la identificarea elevilor câștigători.
  • Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.
  1. Finala europeană

Finala turneului european va avea loc și în 2021 online, având în vedere contextul internațional generat de pandemia COVID-19.

Finala europeană este programată marți, 20 aprilie 2021, în intervalul orar 12:00 – 14:00 (ora României).

Primii doi elevi câștigători din România vor concura alături de elevi din întreaga Europă.

La finala europeană, toate întrebările rulează simultan pe platforma Kahoot! în limba engleză. Participanții care oferă cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp, identificați prin intermediul platformei Kahoot! sunt declarați câștigători ai finalei europene.

Aceștia vor fi premiați!

Cum pot participa?

Înregistrarea concurenților va fi gestionată de Institutul Bancar Român, partenerul educaţional al Asociației Române a Băncilor.

Pentru înregistrare, profesorii /elevii participanți vor trimite către anca.strachinescu@ibr-rbi.ro, informațiile pentru înscriere: Numele complet al școlii/liceului, orașul, adresa şi codul poştal, numărul de elevi din fiecare clasă, numele profesorilor, număr de telefon şi e-mail-ul acestora.

IBR va furniza un nume de utilizator pentru fiecare clasă înscrisă/participant înscris, format din maximum 13 caractere.

Participarea la competiție este GRATUITĂ!

Click aici pentru Informații organizatorice European Money Quiz 2021.

Cum mă pot pregăti?

Toți elevii din România pot exersa pentru competiția națională pe platforma Kahoot! unde vor găsi întrebări de test în limba română.

Test 1         Test 2          Test 3         Test 4

Succes!

Click aici pentru Regulamentul de concurs European Money Quiz 2021.

Comunicat Concurs național de educație financiară pentru elevii din România.

GHID și date conectare la ZOOM Webinar „Finala națională a European Money Quiz”

Comunicat Finala EMQ