Membrii fondatori
și

European Money Quiz 2023

                                                                                    

                       

Au început înregistrările pentru finala națională a European Money Quiz, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani*. Înregistrați-vă acum pentru a lua parte la concursul naţional care va avea loc joi, 23 martie 2023, ora 12:00, într-un eveniment online live susținut pe Kahoot!, o platformă de învățare online, și Zoom.

Participanții / clasele concurente din România se pot înscrie pentru a concura prin intermediul IBR trimițând un e-mail către delia.iordache@ibr-rbi.ro, până la data de 20 martie 2023.

European Money Quiz, parte a concursului European Money Week lansat la nivelul Federației Bancare Europene și sub brandul Global Money Week, urmărește testarea cunoștințelor financiare în rândul elevilor cu vârsta între 13-15 ani.

În România, concursul este organizat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), în parteneriat cu Institutul Bancar Român (IBR)

*Competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani (elevii trebuie să aibă 13 ani împliniți la data de 23 martie 2023 și 16 ani neîmpliniți la data finalei europene care se desfășoară la data de 15-16 mai 2023). Încălcarea prevederilor privind vârsta conduce la descalificarea automată a câștigătorilor. 

Participarea la competiție este GRATUITĂ!

Concursul se desfăşoară în două etape:

  1. Finala națională

Concursul național se va organiza la data de 23 martie 2023, ora 12:00, simultan pentru toate liceele/școlile înscrise în competiţie. Fiecare elev va susţine testul de acasă sau de la școală dacă contextul pandemic va permite. Pentru a oferi posibilitatea tuturor participanților să se logheze, se va acorda un timp de 15 minute. 

Pentru a raspunde, sunt necesare 2 device-uri. Întrebările vor fi afișate pe un ecran, iar răspunsurile vor fi transmise de pe un alt dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă, etc.).

  • Câștigătorii la nivel național vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp, pe platforma online Kahoot!
  • Asociatia Romana a Bancilor va acorda trei premii pentru elevi. Câștigătorul premiului I va primi un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.000 lei net. Premiile vor  fi acordate elevilor care au oferit cele mai multe răspunsuri corecte la întrebări în cel mai scurt timp. Fiecare elev si profesor coordonator vor primi certificat de participare.
  • Profesorii coordonatori vor ajuta la identificarea elevilor câștigători.
  • Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.

Organizatorii își rezervă dreptul ca, în funcție de numărul elevilor înscriși, să desfășoare două sesiuni ale concursului. În situația în care se vor organiza două sesiuni, primul clasat la fiecare sesiune va participa la concursul european.

  1. Finala europeană

Finala turneului european va avea loc și în 2022 online, având în vedere contextul internațional generat de pandemia de COVID-19.

Finala europeană este programată pentru 16 mai 2023.

Primii doi elevi câștigători din România vor concura alături de elevi din întreaga Europă.

La finala europeană, întrebările rulează simultan pe platforma Kahoot!. Participanții care oferă cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp, identificați prin intermediul platformei Kahoot! sunt declarați câștigători ai finalei europene.

Primii trei clasați vor fi premiați de Federația Bancară Europeană! 

Îți dorești să participi?

Înregistrarea concurenților va fi gestionată de Institutul Bancar Român, partenerul educaţional al Asociației Române a Băncilor.

Pentru înregistrare, profesorii /elevii participanți vor trimite către delia.iordache@ibr-rbi.ro,  informațiile pentru înscriere: Numele complet al școlii/liceului, orașul, adresa şi codul poştal, numărul de elevi din fiecare clasă, numele profesorilor, număr de telefon şi e-mail-ul acestora. IBR va furniza un nume de utilizator pentru fiecare clasă înscrisă/participant înscris, format din maximum 13 caractere. Descarca de aici fişa de înscriere.

Fii pregătit pentru European Money Quiz! Exersează pentru a fi unul dintre câștigătorii concursului!

Toți elevii din România pot exersa pentru competiția națională pe platforma Kahoot! unde vor găsi întrebări de test în limba română.

Test 1             Test 2              Test 3             Test 4                                                             

Pentru a consulta Regulamentul European Money Quiz 2023 accesați butonul Descarcă.

GHID conectare WEBINAR

Pentru a consulta GHID-ul de conectare la Webinar-ul European Money Quiz 2023 accesați butonul Descarcă.

Click aici pentru Informații organizatorice European Money Quiz 2023

Click aici pentru GHIDUL de conectare la ZOOM – Webinar „Finala națională a European Money Quiz”

COMUNICAT DE PRESA

Elevii din Romania sunt invitati sa se inscrie la o noua editie a concursului European Money Quiz

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si Institutul Bancar Roman (IBR) invita elevii cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani sa se inscrie la concursul european de educatie financiara European Money Quiz. Anul acesta, finala nationala va avea loc online la data de 23 martie, ora 12:00, urmand ca finala europeana sa se desfasoare la data de 16 mai 2023, la Bruxelles. Gazda competitiei nationale din acest an va fi Andrei SELARU (Selly).

Cel mai bine clasati doi elevi la finala nationala isi vor testa cunostintele in materie de educatie financiara la finala europeana, alaturi de elevi din 30 de tari. Castigatorii vor primi titlul de „Campioni europeni ai banilor” in 2023, dar si premii in bani.

Inscrierea in competitie se poate face pana la data de 20 martie 2023, conform informatiilor disponibile pe site-ul https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/, iar elevii vor participa la concurs printr-un test online, live, organizat pe platforma Kahoot!. Testul cuprinde 15 intrebari din domeniul alfabetizarii financiare, iar raspunsul corect trebuie completat cat mai repede.

ARB va acorda trei premii pentru elevii castigatori. Astfel, castigatorul locului I va primi un premiu in valoare de 3.000 lei net, castigatorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net si ocupantul/a locului III va primi un premiu in valoare de 1.000 lei net. Va fi acordat un premiu special, constand intr-o tableta, profesorului coordonator care gestioneaza cea mai numeroasa clasa care a acordat cele mai multe raspunsuri corecte in cel mai scurt timp.

De peste un deceniu, ARB si-a asumat un rol important in promovarea educatiei financiar bancara, consolidandu-si reputatia de promotor al acesteia prin dezvoltarea a numeroase programe. Anul trecut, peste 2.700 de elevi au participat la finala nationala, iar cei doi castigatori au reprezentat Romania la competitia europeana, ocupand locul al 7-lea, din 29 de tari participante.

European Money Quiz este o initiativa comuna lansata la nivelul Federatiei Bancare Europene (FBE), care este implementata in Romania de Asociatia Romana a Bancilor, in calitate de membra a FBE, printr-un parteneriat educational cu Institutul Bancar Roman. Evenimentul se desfasoara in cadrul European Money Week si Global Money Week, in perioada 20-26 martie 2023, acestea fiind programe internationale de constientizare privind cresterea nivelului de educatie financiara.


https://www.arb.ro/4-300-de-elevi-s-au-inscris-la-finala-nationala-a-concursului-european-de-educatie-financiara-european-money-quiz/