Membrii fondatori
și

Transformarea digitala in domeniul bancar, 25 mai, 2 iunie si 14 iunie 2016

 Proiect iniţiat de:

Sigla IBR 2016 vector transparenta

    Proiect susţinunt de:

Microsoft

 Fondatori IBR: logo BNR pack1 Sigla_ARB

Incepand cu aprilie 2016, Institutul Bancar Roman (IBR) si Microsoft au pus bazele unui parteneriat pe termen lung, care a debutat cu evenimentul “The New Era in Banking – The digital revolution: Trends & Innovations”, organizat in data 6 Aprilie 2016 la sediul Institutului Bancar Roman. In deschiderea oficiala a acestui eveniment Dl. Prim-viceguvernator al BNR, Prof. Dr. Florin Georgescu a subliniat tendintele digitalizarii in domeniul financiar-bancar: nevoia accesului facil al clientilor la informatii si transformarea modului de interactiune dintre clienti si institutiile bancare, precum si reducerea efortului necesar efectuarii operatiunilor bancare prin digitalizarea acestora; toate sub umblela unei securitati sporite a informatiilor. De asemenea, evenimentul a beneficiat de prezentari deosebit de interesante din partea unor reprezentanti ai top managementului celor mai importante banci: Dl. Claudiu Cercel – Director General Adj., Pieţe Financiare, BRD – GSG; Dl. Marian Ignat – Director Executiv, Digital Banking, BCR Erste; Dl Daniel Szekely – Director IMM, Banca Transilvania etc.

Ca urmare a feedback-ului primit de la cei peste 100 de specialisti care au participat la eveniment, am identificat nevoia continuarii discutiilor si dezbaterilor printr-o serie de interactiuni punctuale, workshopuri, pentru a oferi specialistilor din sistemul bancar din Romania o perspectiva asupra transformarii digitale prezente si viitoare a industriei. In acelasi timp, cu ajutorul experientei globale a Microsoft in acest sector, punem bazele unui program educational nou, IBR & Microsoft, care sa aduca cat mai multe informatii si clarificari utile din lumea tehnologiei, dar care, in acelasi timp sa tina cont de reglementarile si legislatia specifica.

Asadar, va invitam sa luati parte la seria de workshop-uri intitulata “Transformarea digitala in domeniul bancar”.
In cadrul fiecarei sesiuni vom aborda o tema diferita, ce raspunde nevoilor actuale ale acestui sector.

IBR, cu sprijinul Microsoft, ofera acest nou proiect educational, comunitatii profesionistilor din industria bancara, free of charge, acordand fiecarei banci o invitatie/workshop (in limita locurilor disponibile*). Seminariile se adreseaza managerilor/specialistilor cu competente manageriale, din departamentele indicate la grupul tinta.

La finalul fiecarui seminar, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor sai fondatori: BNR & ARB) si cu sigla Microsoft.

AGENDA SEMINARIILOR

 1.   Managementul portofoliului de clienti cu ajutorul datelor

Miercuri, 25 mai, orele 9.30 – 12.30, Sediul IBR, Sala 9

Volumul datelor pe care il gestioneaza bancile in fiecare zi creste exponential, dar este esential in procesul decizional. Folosind surse de date interne si externe  puteti  anticipa evolutia comportamentului pe termen mediu si lung, dar si riscul asociat fiecarui client in momentul contractarii, Astfel, veti actiona in timp util, atat pentru contracararea riscurilor, cat si pentru valorificarea eventualelor oportunitati legate de portofoliul de clienti pe care il gestionati. Prin participarea la acest seminar veti avea oportunitatea sa aflati mai multe informatii despre solutiile existente in acest domeniu.

Departamentele carora se adreseaza acest seminar: Vanzari, Marketing, Controlling, Management-ul riscurilor

 

2.   Eficientizarea fluxurilor operationale interne

Joi, 2 iunie orele 9.30 – 12.30, Sediul IBR, Sala 9

Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor, bancile au in primul rand nevoie de o revizuire si ajustare a proceselor interne de comunicare, colaborare si raportare. In cadrul acestei sesiuni, puteti descoperi de la expertii Microsoft solutiile ce pot fi implementate pentru a eficientiza procesele interne si a fi in pas cu ritmul de dezvoltare a comportamentului clientilor. Vom prezenta si modele de succes implementate de institutii bancare din Europa si din lume.

Departamentele carora se adreseaza aceast seminar: Vanzari, Dezvoltare produse, Operatiuni si Management de proiect

 

3.   Protectia si securitatea datelor in utilizarea noilor tehnologii. Impactul reglementarilor privind externalizarea serviciilor in domeniul bancar

Marti, 14 iunie, intervalul 9.30 – 12.30, Sediul IBR, Sala 9

Cand vorbim de utilizarea serviciilor de cloud (servicii online), cele mai multe dintre ingrijorarile clientilor se concentreza in zona de securitate si de protectie a datelor interne. Orice entitate reglementata va evalua cu atentie masurile de protectie si securitate ale furnizorului inainte de incheierea contractului, precum si pentru a se asigura ca, pe parcursul furnizarii serviciului, are parghile necesare pentru monitorizarea si evaluarea permanenta a serviciului si furnizorului. Tehnologiile Microsoft ofera cel mai inalt grad de securitate si protectie a informatiei, beneficiind de cele mai relevante certificari din domeniul securitatii informatiei si protectiei datelor, emise de auditori independenti. In cadrul acestui seminar vom detalia modul in care solutiile construite in cloud pe baza tehnologiilor Microsoft raspund atat nevoilor de business si securitate ale bancilor din Romania, cat si cerintelor legale in vigoare.

Departamentele carora se adreseaza acest seminar:  Securitate IT, Juridic, Risk Assessment, Audit intern

Data limită de înscriere:

  • 23 mai 2016 pentru workshop-ul: Managementul portofoliului de clienti cu ajutorul datelor
  • 31 mai 2016 pentru workshop-ul: Eficientizarea fluxurilor operationale interne
  • 10 iunie 2016 pentru workshop-ul: Protectia si securitatea datelor in utilizarea noilor tehnologii.
    Impactul reglementarilor privind externalizarea serviciilor in domeniul bancar

Persoana de contact: Alina Ioniţă, Training Specialist, Telefon: 0749.011.331, e-mail: alina.ionita@ibr-rbi.ro

* Maxim 25 de locuri/workshop (în ordinea primirii înscrierilor)