ADMINISTRAREA SĂNĂTOASĂ A BANILOR – curs de educatie financiara

ADMINISTRAREA SĂNĂTOASĂ A BANILOR – curs de educatie financiara

 

 online

   

OBIECTIV

Cursanții vor avea acces la informații de educație financiară de bază și vor construi o relație mai bună cu banii și valorile din viața lor.

CONŢINUT

Cursanții află cum s-au format comportamentele lor în legătură cu banii, despre ce fac bine în administrarea banilor lor și ce trebuie să îmbunătățească, vor primi exemple, exerciții, multă informație și motivație.

Vă propunem un curs format din 7 subiecte, fiecare subiect tratează o parte din legătura oamenilor cu banii. Fiecare subiect poate fi discutat într-o ședință de o oră, astfel cursanții vor putea face anumite aplicații care să ducă informația la un nivel personal și astfel să se producă o schimbare în modul în care cursanții se raportează la bani, îi apreciază, îi gestionează inteligent.

Subiecte:

 1. Relația cu banii, de unde începe și cum se formează.
 2. Câștigul banilor, conceptul de valoare.
 3. Cheltuirea banilor în mod inteligent.
 4. Bugetul, instrumentul magic pentru a da valoare banilor.
 5. Obiectivele, busola din viața oamenilor.
 6. Risc și investiții.
 7. Calea spre prosperitate, capacitatea de a aprecia ce ai pentru a obține mai mult.

Avantajele acestui curs pentru cursanți?

 • Educația financiară devine un proces care generează schimbări în relația lor cu banii, lecțiile îi ghidează iar aplicațiile îi ajută să ducă informația la un nivel personal.
 • Educația financiară este un subiect sensibil pentru multe persoane dar vor participa cu drag pentru că nimeni nu îi judecă, nimeni nu îi analizează, nimeni nu îi critică, tonul lecțiilor sunt adaptate contextului astfel încât fiecare cursant să ajungă la alt nivel în mod independent. Scopul fiecăruia este să își facă o imagine clară a situației lor financiare, relația lor cu banii este personală și comparația cu alții nu este relevantă.
 • Vor afla la sfârșitul cursului multe lucruri despre relația lor cu banii, știu de unde pleacă, ce piedici au personal și ce obiective realiste își pot seta astfel încât să le realizeze, motivele pentru care unele obiective nu au devenit realitate oricât au încercat;
 • Devin conștienți de relația cu valorile din viața lor, își vor organiza mult mai bine banii, vor deveni mai pozitivi și nu vor aprecia mai bine veniturile pe care le încasează.

GRUPUL ŢINTĂ

Cursul se adresează tuturor celor care sunt interesaţi să afle noţiuni de bază legate de o administrare sănătoasă a banilor.

PREZENTAREA LECTORULUI

Anamaria Ciuhuţă este specialist financiar-bancar, cu o experienţă de 20 de ani în domeniu, trainer certificat de peste 10 ani, începutul fiind ca lector IBR, blogger, content writer, realizator emisiuni TV online pe teme de antreprenoriat și parenting la BiziLiveTV, speaker evenimente, specialist invitat în emisiuni legate de educație financiară pentru copii și adulți, TedX speaker, expert financiar Thrive Global România, fondator www.financialparenting.eu.

PERIOADA SI LOCUL DE DESFĂŞURARE

27 ianuarie 2021, între orele 10.00 – 18.00            

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Plata se va face integral, cu cel puţin patru zile înainte de începerea cursului, în contul Institutului Bancar Roman numărul RO93BTRLRONCRT0261315401, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani (pe ordinul de plată va rugăm să specificaţi numele cursanţilor şi titlul cursului). În cazul în care un participant anunţă retragerea sa de la curs cu 1-2 zile, înainte de începerea cursului, din taxa de participare se reţine un procent de 17 %.  În cazul în care un participant anunţă retragerea la data începerii cursului, taxa de participare nu se mai restituie. În toate cazurile există posibilitatea înlocuirii participantului retras cu un alt participant, caz în care nu se percepe nici o penalizare.

PERSOANA DE CONTACT:

Georgiana Gojgărea                                                                                              

Training specialist                                                                                    

Telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii