Membrii fondatori
și

Conştientizare şi conformitate privind certificarea SSCP® (Systems Security Certified Practitioner)

OBIECTIV

Acest curs oferă cunoștințele fundamentale necesare pentru implementarea și menținerea unor practici de securitate care vor permite unei organizaţii să se apere împotriva amenințărilor și atacurilor de securitate. Această serie poate fi utilizată de către cursanți în vederea pregătirii pentru examenul  (ISC)²® SSCP® (Systems Security Certified Practitioner)*.

*Systems Security Certified Practitioner (SSCP) este certificarea ideală pentru cei cu abilități tehnice dovedite și cunoștințe practice în rolurile IT operaționale. Oferă confirmarea unui practicant asupra capacității de a implementa, monitoriza și administra infrastructura IT în conformitate cu politicile de securitate a informațiilor și a procedurilor care asigură confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor. Spectrul larg de subiecte incluse în SSCP Common Body of Knowledge (CBK) îi asigură acestei certificări relevanța în toate disciplinele din domeniul securității informațiilor.

GRUP ŢINTĂ

Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate în domeniile: Network Security Engineer, Systems Administrator, Security Analyst, Systems Engineer, Security Consultant/Specialist, Security Administrator, Systems/ Network Analyst, Database Administrator.

CONŢINUT

Candidații vor dobândi cunoștințe în următoarele 7 domenii:

  • Controale de acces
  • Operațiuni de securitate și administrare
  • Identificarea, monitorizarea și analiza riscurilor
  • Răspuns la incident și recuperare
  • Criptografie
  • Securitatea rețelelor și comunicațiilor
  • Securitatea sistemelor și aplicațiilor

LECTOR

George POSTELNICU, Information Security Auditor  în cadrul CertSIGN S.A.

A absolvit un program de master specializat în Securitatea Sistemelor Informatice și deține certificări, cum ar fi: ISO 27001:2013 SMSI Lead Auditor, Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Systems Security Professional (CISSP), Systems Security Certified Practitioner (SSCP) şi Certified Cloud Security Professional (CCSP).                                                               

A fost implicat în calitate de consultant şi trainer, inginer implementare, director tehnic sau auditor în multe dintre proiectele certSIGN: peste 20 proiecte de securitate de infrastructură pentru organizaţii medii şi mari, atât în sectorul public, cât şi privat, în țări precum: România, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Republica Moldova, Finlanda, Norvegia, Elveţia.

În perioada 2007 – 2011, George Postelnicu a deţinut poziția de inginer senior de securitate certSIGN în departamentul de implementare, integrare și suport (actualmente Business Unit-ul PKI şi Crypto).

În perioada 2011 – 2016  a deținut funcția de director tehnic în business unit-ul Carduri, unde a aplicat  PCI DSS şi controalele sale pentru proiectele de carduri: Tahograf, permise de conducere, carduri de sănătate, etc., iar din 2020 deţine funcția de auditor în securitatea informaţiilor.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 3 zile.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

16, 17, 18 noiembrie 2022, orele 900 – 1700

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. 

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 21 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT :

Alina IONIŢĂ BURLACU – Training Specialist

Institutul Bancar Român                                                                                         

Telefon: 0749.011.331

e-mail: alina.ionita@ibr-rbi.ro