Membrii fondatori
și

EU Green Deal 2022 – 2027 – Abordare economică şi financiară la nivelul proiectelor şi companiilor

DATĂ SUSȚINERE CURS: 16 februarie, 2023

OBIECTIVUL CURSULUI:

Cursul are la bază publicările Comisie Europene referitoare la Strategia Green Deal precum şi toată legislaţia aferentă.

La finalul cursului, participanţii vor avea o înţelegere clară asupra tuturor conceptelor din domeniu, vor aprofunda oportunităţile de business pe toată perioada de programare până în 2027, vor putea conexa prin diferite studii de caz mecanismele de finanţare şi cerinţele de conformare.

De asemenea, cursul va contribui semnificativ la consolidarea capacităţii participanţilor de a fundamenta cunoştinţele legate de instrumentele parteneriatelor la nivel European.

GRUPUL ŢINTĂ:

Consultanţi, antreprenori, personalul din bănci din departamentele de analiză, fonduri nerambursabile, creditare, risc, middle managementul din aceste instituţii, funcţionari publici implicaţi în accesarea fondurilor europene nerambursabile, precum şi alte persoane interesate de tematica propusă.

 

CONŢINUT:

1. EU Green Deal (Pactul verde European) – noul context pentru transformare şi dezvoltare economică
2. Pilonii Green Deal – managementul deşeurilor, schimbările climatice, calitatea aerului, energia din surse regenerabile
3. Priorităţile tranziţiei verzi şi a dezvoltării sustenabile în context – orizont 2030 – orizont 2050
4. Programe şi alocări financiare 2022-2027 – interoperabilitatea cu domeniile de politică Agricolă şi de transport
5. Proiecte inovative la nivelul economiei circulare
6. Aplicarea bunelor practici europene şi internaţionale la nivelul proiectelor de investiţii şi al companiilor
7. Studii de caz

LECTOR:

Dr. Iulia Teodora Paşa, European Policies and Affairs Executive, Alpha Bank

Iulia Paşa are o vastă experienţă în domeniul politicilor si programelor europene (inca din perioada de pre-aderare), precum si in domeniul financiar bancar şi în training, ocupând o serie de poziţii de conducere în mai multe instituţii de credit, cum ar fi: Patria Bank, Eximbank, Volksbank şi Alpha Bank. Este de asemenea consultant expert evaluator al proiectelor cu finantare directa de la CE. Ultimii ani i-a dedicat exclusiv accesării, evaluarii şi implementării de proiecte cu finanţare nerambursabila, elaborarii de puncte de vedere pe tematica politicilor si afacerilor europene, participarii ca speaker la evenimente europene de marca. În prezent este lector asociat al IBR şi membru al Comisiei pentru Fonduri Europene din cadrul ARB.

DURATA CURSULUI ŞI PERIOADA DE DESFĂŞURARE:

16 – 17 februarie 2023, între orele: 9:00 – 17:00 (două zile)

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului, participanţilor li se va transmite, pe email, suportul de curs, linkul pentru evaluarea cursului şi certificatul, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

PERSOANA DE CONTACT:

Georgiana Gojgărea

Training specialist

Tel.: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro