Membrii fondatori
și

Educatie financiara pentru adolescenti de 12 – 16 ani !

Educația financiară un cadou util pentru întreaga viață a copilului și a adultului care va deveni

OBIECTIV

Cursul de educație financiară  online, desfăşurat pe platforma Zoom, îşi propune în cele 4 lecții, să vină în sprijinul copiilor dumneavoastră cu informații și deducții care să le formeze adolescenților un comportament financiar responsabil și echilibrat. Atitudinile care vor fi dezvoltate sunt legate de organizare, planificare și bugetare, gândire critică, analitică și creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor financiare, luarea deciziilor în urma analizei, atitudine pozitivă față de bani și valori, motivație pentru succes.

CONŢINUT

 • Rolul banilor, la nivel individual și de societate, prosperitatea financiară.
 • Sentimentele noastre legate de bani și valori.
 • Modelul ”vechi” și nou de a câștiga bani.
 • Venituri active și pasive.
 • Cum administrăm banii corect.
 • Care este diferența dintre nevoie și dorință, cum facem o listă de priorități, un buget, cum stabilim un obiectiv, cum luăm decizii și cum analizăm sunt consecințele.
 • Fluxul banilor.
 • Personalitățile financiare.
 • Cum cheltuim banii înțelept, diferență dintre preț și valoare.
 • Cum să nu confundăm cheltuiala cu investiția.
 • De ce să economisim, care este rolul economisirii și cum să facem asta.
 • Ce este riscul și cum îl gestionăm. Ce înseamnă siguranța legată de bani și valori.
 • Rolul nostru în societate, generozitatea, voluntariatul, donațiile.
 • Stabilirea obiectivelor personale și financiare.

Tinerii vor primi și exerciții suplimentare pe care să le facă acasă:

–  individuale: cum ar fi să își construiască propriul buget, să își țină lista cheltuielilor, să identifice metode de a se descurca cu bani mai puțini, să își definească obiective și să își facă plan pentru a le atinge, să analizeze diferite elemente prezentate în curs etc

–  împreună cu familia: cum ar fi să își facă o listă de cheltuieli lunare, să defineasă obiective la nivelul familiei etc.

Scopul exercițiilor este de a exersa și aplica informațiile primite, dar și de a implica restul familiei alături de tineri, de a păstra o linie de comunicare între adolescenți și părinți, de a oferi ocazia părinților să sedimenteze valorile familiei și de a da șansa tinerilor să ia decizii financiare chibzuite folosindu-se de exemplul părinților și de al celor din jur.

GRUPUL ŢINTĂ

Acest program se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 – 16 ani.

PREZENTAREA LECTORULUI

Anamaria Ciuhuţă este specialist financiar-bancar, cu o experienţă de 20 de ani în domeniu, trainer certificat de peste 10 ani, începutul fiind ca lector IBR, blogger, content writer, realizator emisiuni TV online pe teme de antreprenoriat și parenting la BiziLiveTV, speaker evenimente, specialist invitat în emisiuni legate de educație financiară pentru copii și adulți, TedX speaker, expert financiar Thrive Global România, voluntar și mentor in comunitatea Mamprenoare, antreprenor din anul 2018,  fondator www.financialparenting.eu.

PERIOADA SI LOCUL DE DESFĂŞURARE

3, 4, 5 şi 6 ianuarie 2023 în intervalul orar 11.00 – 12.00 (4 ore)

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, avem rugămintea să o transmiteţi responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT:

Georgiana Gojgărea

Training specialist

Telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro