Membrii fondatori
și

Interpretarea datelor macroeconomice

DATĂ SUSȚINERE CURS: 10 mai, 2025

OBIECTIVUL CURSULUI

În cadrul cursului vor fi prezentate principalele tipuri de date macroeconomice, impactul lor asupra pieţelor financiare, precum şi modul cum trebuie să fie interpretate.

GRUPUL ŢINTĂ

Angajaţii din departamentele financiar-contabile şi management al riscului şi investiţiilor din instituţiile financiare şi IFN-uri, middle managementul din aceste instituţii, precum şi alte persoane interesate.

CONŢINUT

De ce interpretăm datele macroeconomice?

Ce date macroeconomice interpretăm?

Ale cui date macroeconomice trebuie să le urmărim?

Determinanţii preţului unei acţiuni

Prezentarea datelor macroeconomice

Tipuri de informaţii macroeconomice

  • Măsurarea activităţii macroeconomice
  • Piaţa muncii
  • Preţuri
  • Politica monetară
  • Industrie şi comerţ
  • Sector extern
  • Indicatori de încredere

LECTOR

Dr. ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, PhD, este un profesionist cu peste 20 de ani de experienţă în sistemul financiar. Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de 10 ani în managementul riscului şi de cinci ani ca Senior Options Dealer în sistemul bancar şi este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul cărora predă materii precum pieţe financiare, instrumente derivate şi managementul riscului. Între 2011 – 2013 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari – Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României de aproape 6 ani. În prezent este Director Internal Validation Department la UniCredit Bank și Președinte al CFA România.

Are peste 20 ani experiență profesională ca practician în domeniul în care asigură pregătirea profesională şi 10 ani experiență profesională ca lector în domeniul în care asigură pregătirea profesională.

DURATA SI PERIOADA DE DESFĂŞURARE A CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 3 ore.

10 mai 2025, între orele 09:00 – 12:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului, participanţilor li se va transmite pe email suportul de curs şi certificatul de participare, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs), în termen de maxim 2 saptamani de la data cursului. Certificatul in format fizic poate sa fie ridicat de la sediul IBR, str. Negru Voda nr. 3, Bucuresti, sector 3.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT:

Georgiana Gojgărea, Training specialist

telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro