OBIECTIV
Seminarul își propune să prezinte noțiuni introductive despre colectarea și lucrul cu informațiile în domeniul amenințărilor cibernetice (Threat Intelligence). Participanţii vor fi expuși la noțiuni teoretice despre tipologiile de actori și campaniile în care aceștia se implică. De asemenea, cursul va include și o secțiune de studiu de caz pe operațiuni efectuate de actori de profil înalt, cât și o secțiune practică unde vor fi prezentate mai multe tool-uri ce pot fi folosite în Threat Intelligence.
GRUP ŢINTĂ
Angajații și factorii decizionali care desfăşoară activităţi în departamentele: incident response, securitate, managementul vulnerabilităților, analiza riscului, managementul fraudei, etc.
CONŢINUT
- Scopul Cyber Threat Intelligence
- Etapele de urmat pentru obținerea unui raport Cyber Threat Intelligence
- Domenii de activitate Threat Intelligence
- Tipuri comune de ameninţări
- Clasificare actori maliţiosi
- Studii de caz: operațiuni Advanced Persistent Threat (APT)
- Modul practic.
LECTOR
Ionuţ Stoica este Training Officer, în cadrul CEPOL – Agenţia Europeană de Training pentru Autorităţile de Aplicare a Legii. Are o experienţă de peste 12 ani în domeniul combaterii criminalităţii informatice, anterior deţinând funcţiiile de Senior Project Officer, în cadrul Consiliului Europei – Oficiul de luptă împotriva Criminalităţii Informatice şi de şef al Biroului de Combatere a Fraudelor Informatice şi a celor cu Mijloace de Plată Electronică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi a unui master în domeniul Managementului Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. Ionuţ a participat la un internship în cadrul NCFTA – National Cyber Forensics and Training Alliance, Pittsburgh, SUA, deţinând şi numeroase certificări în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor informatice.
DURATA CURSULUI
Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
2 aprilie 2025, orele 9:00 – 17:00
Inscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.
Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma Zoom.
La finalul cursului participanţii vor primi, pe email, suportul de curs în format pdf şi linkul pentru evaluarea cursului. În termen de max. 2 săptămâni de la data cursului, tot pe email, vor primi şi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs). Certificatul în format fizic poate să fie ridicat de la sediul IBR, str. Negru Vodă nr. 3, Bucureşti, sector 3.
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANĂ DE CONTACT:
Bogdan Trifescu, specialist formare
Email: bogdan.trifescu@ibr-rbi.ro, telefon: 0748 886 814