OBIECTIVUL CURSULUI
Participanții vor învăța să îmbine analiza economico-financiară cu poziționarea strategică în procesul de restructurare a creditelor acordate companiilor aflate în dificultate, în direcția identificării unor soluții atât echitabile pentru părțile implicate, cât și fezabile pe termen lung.
În acest scop și cu instrumente specifice, se vor elabora și compara scenarii alternative, în vederea stabilirii oportunității unei potențiale restructurări și estimării probabilității de succes ale acesteia; în corelație cu scenariile analizate, se vor identifica apoi cele mai potrivite pârghii de negociere.
GRUPUL TINTA
Specialiști bancari în activitatea de restructurare şi /sau recuperare credite neperformane, manageri de relaţie cu clienţii aflați în dificultate, analiști de credit și de risc, analişti financiari, precum şi orice alte persoane interesate, inclusiv specialiști din cadrul unor companii non-bancare, interesați de tematica restructurării creditelor.
CONDITII DE ACCES: cunoştinţe de bază privind analiza financiară, activitatea și riscul de creditare.
CONTINUT
1. Dificultate financiară, restructurare, non-performanță: concepte, statistici și aspecte regulatorii.
2. Activitatea de restructurare* – etape și acțiuni:
- Identificarea timpurie și responsabilitățile echipei implicate în procesul de restructurare
- Principalele soluții de restructurare, prin prisma momentului și magnitudinii intervenției
- Aprobarea soluției de restructurare – conținut, flux, implementare și monitorizare
- Criterii de finalizare cu succes a activității de restructurare
- Identificarea timpurie a eșecului soluției de restructurare – ce (mai) e de făcut?
- Preluarea de active non-bancare în procesul de restructurare – riscuri și capcane
- Corelarea provizioanelor de risc de credit cu soluția de restructurare – aspecte specifice
3. Riscuri asociate restructurării creditelor, alternative disponibile, factori declanșatori
4. Prezentare generală a pârghiilor specifice procesului judiciar – cadrul local și contextul european
*Nota: soluțiile de restructurare și scenariile alternative vor fi exemplificate prin studii de caz.
LECTOR
Georgina Popescu, are o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar (Executive Director – Special Credit Management BRD-GSG, Executive Director – Head of Workout Network Units Raiffeisen Bank, etc) cu focus pe creditarea companiilor. În perioada 2009-2015 a gestionat portofolii semnificative de credite neperformante, contribuind la consolidarea unor procese funcționale și echipe de specialiști în domeniu, atât în România cât și la nivel regional. În prezent, Georgina colaborează atât cu sistemul financiar-bancar (în calitate de membru non-executiv independent în comitete, dar și consultant pentru eficientizarea proceselor și transformare digitală), cât și cu membrii ai comunității de afaceri, în direcția identificării și implementării unor soluții de dezvoltare sau redresare durabilă.
În calitate de speaker sau moderator, Georgina a participat la mese rotunde si conferințe regionale organizate de Banca Mondială (Vienna Initiative), Insol Europe, Smithnovak, ICM și Ziarul Financiar.
Absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul A.S.E. (nivel post-universitar/Tranzacții Intra-Europene), Georgina Popescu este formator autorizat și International NLP Practitioner (Classic Code), având multiple certificări profesionale (Global Financial Compliance, Project Management, 6 Sigma – Green Belt).
DURATA CURSULUI
TBA 2022, orele 9:00 – 17:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs pe e-mail.
Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM.
La finalul cursului, participantilor li se va inmana un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANA DE CONTACT
Georgiana Gojgarea
Training specialist
Telefon mobil: 0748.886.819
e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro