Membrii fondatori
și

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE

           

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) este actualizat conform celor mai recente evoluţii ale tehnologiei informaţiei, astfel, in prezent, noile certificari, bazate pe principiul învăţării pe tot parcursul vieţii, corespund cerinţelor pietei muncii. Candidatii se pot certifica pentru acele module care corespund cel mai bine cerintelor individuale pe parcursul profesional.

Se poate obţine acum certificare ECDL şi pentru un singur modul din cadrul oricarui nivel!

La înscrierea în programul de certificare ECDL, fiecare candidat primeşte o serie de înscriere generală unică, fără limită de valabilitate în timp, pe baza căreia poate obţine orice tip de certificare, la orice moment de timp. Taxa de înscriere se achită o singură dată, la prima certificare.

TIPURI DE CERTIFICARE ECDL

ECDL PROFIL

Este un tip nou de certificare care se poate obţine în urma promovării unui modul sau a mai multor module ECDL combinate în funcţie de profilul de certificare necesar fiecărui candidat. Acest tip de certificare ţine pasul atât cu cererea proprie candidatului de a se certifica pe competenţe şi arii de cunoştinţe specifice, cât şi cu modalitatea în care acum sunt dobândite aptitudini şi competenţe de-a lungul întregii vieţi. În cadrul certificării ECDL PROFIL, fiecare modul este considerat a fi o unitate de certificare de sine stătătoare. Modulele standard de certificare sunt: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Prezentări, Baze de date, Web Editing, Image Editing şi IT Security.
De exemplu, candidaţii interesaţi de certificarea pentru aplicaţiile Office 2010 pot opta pentru profilul ce conţine modulele Editare de text, Calcul tabelar, Prezentări şi Baze de date. Această variantă se va numi ECDL PROFIL Office 2010.
Pachetul de training al IBR include: lector autorizat ECDL, seria de înscriere generală unică, eliberarea certificatului, curs, simulare online, taxă de examinare şi manual pentru fiecare modul. Seria de înscriere generală unică se achită o singură dată, la înscrierea în programul ECDL.

ECDL START

Presupune parcurgerea şi promovarea a 4 module: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text şi Calcul tabelar.Programul este recomandat candidaţilor care doresc să-şi certifice competenţele de bază în utilizarea calculatorului.

ECDL STANDARD

Este certificarea căreia îi corespund 7 module ECDL şi care se constituie din cele patru module ECDL START plus trei module la alegere, din cadrul nivelului INTERMEDIAR, în funcţie de specificul şi de interesul fiecărui participant, astfel încât să dezvolte şi să-şi certifice competenţele digitale pe o arie de anumite cunoştinţe.

Cele 3 module pot fi alese dintre următoarele module NIVEL INTERMEDIAR: Prezentări, Baze de date, Web Editing, Image Editing şi IT Security. Astfel, se asigură flexibilitate în definirea competenţei digitale în funcţie de interesul fiecărui candidat sau al firmei din care provine candidatul.
Pachetul de training al IBR include: lector autorizat ECDL, seria de înscriere generală unică, eliberarea certificatului, curs, simulare online, taxă de examinare şi manual pentru fiecare modul. Seria de înscriere generală unică se achită o singură dată, la înscrierea în programul ECDL.

ECDL AVANSAT

Certifică un nivel superior de cunoaştere a unor aplicaţii specifice, pentru rezolvarea unor sarcini cu grad de dificultate sporit. Certificările de nivel avansat sunt disponibile pentru: Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări şi se obţin pentru fiecare modul în parte.

Candidaţilor care obţin 3 Permise ECDL Avansat li se eliberează gratuit certificatul ECDL EXPERT.

Click aici pentru accesarea site-ului ECDL Romania.

LECTOR

Luminiţa CIOCARU – coordonator al Centrului ECDL acreditat din IBR, din 2015 Licenţiată la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Fizică, studii postuniversitare, specializarea Informatică, master în baze de date, examinator acreditat IC3-Certiport-Microsoft, mentor și formator autorizat. Are peste 10 ani experienţă ca formator IT, fiind şi autor de culegeri şi programe de pregătire profesională în Tehnologia Informaţiei. Deţine numeroase certificări în domeniu: permis de examinator ECDL, Expert ECDL, formator Oracle – Database Desing & Programming with SQL/PLSQL.

Persoane de contact

Emanuela Savu

Training Manager

email: emanuela.savu@ibr-rbi.ro

tel: 0748.886.803

 Luminiţa CIOCARU

Coordonator Centrul ECDL IBR

email: luminita.ciocaru@ibr-rbi.ro

tel: 0726.128.192