Membrii fondatori
și

Anul 2014 – Anul Brancoveanu – Manastirea Hurezi

Anul 2014 a fost declarat „Anul Brâncoveanu„, având în vedere importanţa şi contribuţia majoră a domnitorului în istoria şi cultura naţională, precum şi faptul că în acest an se împlinesc 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi al fiilor acestuia.

Domnia lui Constantin Brâncoveanu ne-a lăsat o moștenire istorică – politică și culturală – fără egal. Ctitoriile sale, tot ceea ce datorăm acestei epoci în arhitectură sau în artă și în general în spațiul cultural pot sta alături, fără complexe, operelor similar din Vest. Se poate vorbi, de asemenea, de recuperarea unei dimensiuni politice naționale, a unor repere de identitate națională ce decurg din faptul singular al martiriului domnitorului: Brâncoveanu și-a pierdut capul făcând politică europeană.

În acest context, Institutul Bancar Român, cu sprijinul Băncii Naţionale a României, alături de SNSPA și Asociația Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești și cu bunăvoința Arhiepiscopiei Râmnicului, va organiza sâmbătă, 4 octombrie 2014, un eveniment la Mănăstirea Hurezi care să comemoreze martiriul Sfinților Brâncoveni.

Atasat Agenda

PARTENERI

 Untitled  eximbank
 Logo orizontal, fundal galben  unicredit