Membrii fondatori
și

Cyber threat intelligence – cum putem fi cu un pas înaintea atacatorilor

 online   NOU

OBIECTIV

Seminarul îşi propune să crească gradul de conștientizare al riscurilor actuale existente în ceea ce privește atacurile informatice îndreptate împotriva instituțiilor financiare și totodată să ofere recomandări și soluții factorilor de decizie la nivel operațional, tactic și strategic în luarea celor mai bune decizii în ceea ce privește managementul riscurilor asociate atacurilor informatice în cadrul instituțiilor financiare.

GRUP ŢINTĂ

Angajații și factorii decizionali care desfăşoară activităţi în departamentele incident response, securitate, managementul vulnerabilităților, analiza riscului, managementul fraudei etc.

CONŢINUT

  • Scopul Cyber Threat Intelligence
  • Etapele de urmat pentru obținerea unui raport Cyber Threat Intelligence

– Pregătirea atacurilor informatice pe Darknet

– Cine sunt actorii care targeteaza instituțiile financiare?

  • Atacuri informatice recente care au vizat instituțiile financiare:

– Vulnerabilități și breșe de securitate

– Malware financiar

– Atacuri informatice îndreptate împotriva ATM-urilor

– Ransomware

– Atacurile pe mobile banking

– Rolul departamentului Cyber Threat Intelligence în cadrul instituției financiare

  • Soluții și recomandări pentru instituțiile financiare

LECTOR 

Ionuţ Stoica este „Training officer” în cadrul CEPOL (Agentia Europeana de Training pentru Autoritatile de Aplicare a Legii). Anterior, a ocupat poziţia de Senior Project Officer în cadrul Consiliului Europei – Oficiul de luptă împotriva Criminalităţii Informatice, având atribuţii în domeniul implementării programelor de asistenţă a statelor în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte întărirea capacităţilor de  prevenire şi combatere a criminalităţii informatice. Are o experienţă de peste 13 ani în domeniul combaterii criminalităţii informatice, anterior deţinand funcţia de şef al Biroului de Combatere a Fraudelor Informatice şi a celor cu Mijloace de Plată Electronică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, al  Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi a unui master în domeniul Managementului Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. Ionuţ a participat la un internship în cadrul NCFTA – National Cyber Forensics and Training Alliance, Pittsburgh, SUA, deţinând şi numeroase certificări în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor informatice.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 4 ore (o jumătate de zi)

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

14 noiembrie 2020 (sambata), orele 10:00 – 14:00 (4 ore).

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat emis de IBR, cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM, o platformă gratuită, care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. 

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

PERSOANĂ DE CONTACT

Anca Străchinescu, anca.strachinescu@ibr-rbi.ro, telefon: 0748886818